19.8.16

Μισθώθηκε για ....50 χρονια το Τουριστικό του Ταϋγέτου !

Σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλειοδότριας εταιρείας Olympic Sport ΑΕ, υπέγραψαν συμφωνητικό μίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα Ταϋγέτου (διώροφη οικοδομή με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τετραγωνικά μέτρα και συνολική δόμηση 626,65 τετραγωνικά μέτρα), καθώς και ξύλινης κατασκευής – καφετέριας, επιφάνειας 90,88 τετραγωνικών μέτρων, με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου και του χώρου στάθμευσης. 
Τα προαναφερόμενα ακίνητα βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης.
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 50 έτη και τα μίσθια θα χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματική στέγη για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να προβεί στις αναγκαίες επισκευές. Οι επισκευές του Τουριστικού θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα δύο ετών, ενώ η καφετέρια θα πρέπει να λειτουργήσει κατά προτεραιότητα και να παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο, μετά τις εργασίες επισκευής της, που δε θα υπερβούν τους δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται συνολικά στο ποσό των 2.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.500 ευρώ είναι το ποσό του μισθώματος για το Τουριστικό και 500 ευρώ εκείνου για την καφετέρια.
Ο Δήμος προσδοκά να δημιουργηθεί στον Ταΰγετο και σε υψόμετρο 1.400 μέτρων μια τουριστική μονάδα ελκυστική για την ευρύτερη περιοχή, η οποία θα δώσει ζωντάνια και θέσεις εργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου