17.8.16

ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ! Ο 77 χρονος χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα υγείας;

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ !
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Ο χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα υγείας;

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου "Ντουέντε", το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος "Αντωνία", που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων (ανάμεσα τους ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας του) και τον τραυματισμό άλλων πέντε, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο ο οποίος  με βάση πηγές του υπουργείου Ναυτιλία συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Σημειώνεται ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.
Όπως επισημαίνει ο επιστήθιος φίλος του, Νίκος Πτερούδης, μιλώντας στο protothema.gr, ο χειριστής του ταχύπλοου είχε πάρει εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο νοσηλευόταν με πρόβλημα πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα. Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή τον εγκέφαλο του ασθενή, που κινδυνεύει από στιγμιαία απώλεια συνείδησης έως και ανακοπή από εμβολή.
Οι φίλοι του στην Αίγινα, γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, τον παρακαλούσαν να μην χρησιμοποιήσει το σκάφος, όπως και τη μοτοσικλέτα του, που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του στο Λιμεναρχείο και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει χρειάστηκε να του χορηγηθεί κρεβάτι το οποίο οι Λιμενικοί έφεραν στις 2 τα ξημερώματα προκειμένου να αναπαυθεί ενώ τον επισκέφθηκε και γιατρός προκειμένου να τον εξετάσει διότι όπως είπε στους άνδρες του Λιμενικού δεν ένοιωθε καλά. Παράλληλα εσπευσμένα ήρθε στην Αίγινα την Τρίτη και η κόρη του, η οποία έμεινε μαζί του όλο το βράδυ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου