11.8.16

Το...λάθος του υπουργού!

Πρώτα απ' όλα αποφάσισε να πάει μόνος του στο σουπερμάρκετ και να ψωνίσει. Και αντί για ψώνια γέμισε το καλάθι της νοικοκυράς με παράπονα για την ακρίβεια και τους φόρους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τους φόρους Τρύφων Αλεξιάδης, θέλησε να κάνει ορισμένα θαρραλέα... πειράματα όσον αφορά τις αντοχές των φορολογουμένων στους δυσβάσταχτους φόρους, αλλά και τις αντοχές των συναδέλφων του συριζαίων υπουργών που και αυτοί, εάν δεν το γνωρίζετε, μπορεί να υπερηφανεύονται στα τηλεοπτικά κανάλια ότι έσωσαν την πατρίδα με τα μνημόνια, αλλά ιδιωτικώς του γκρινιάζουν για την υψηλή φορολογία. 
Πρώτα απ' όλα αποφάσισε να πάει μόνος του στο σουπερμάρκετ και να ψωνίσει. Και αντί για ψώνια γέμισε το καλάθι της νοικοκυράς με παράπονα για την ακρίβεια και τους φόρους. Δεύτερο πείραμα: Αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να μεταβεί για μια βουτιά στην Αίγινα, με τη σύζυγό του. Παρά τις προτροπές της συζύγου του να πάρουν μαζί τους και τους αστυνομικούς φρουρούς του υπουργού, ο κ. Αλεξιάδης θέλησε να το παίξει ατρόμητος και ζήτησε να ταξιδεύσει ως απλός πολίτης με τα ιπτάμενα δελφίνια. 
Επιβιβάστηκαν λοιπόν σε ένα από αυτά, αλλά δεν πήρε και πολλή ώρα να τους αντιληφθούν οι υπόλοιποι επιβάτες. Τον είδαν να κάθεται σε μια γωνιά του σκάφους και χωρίς ασφάλεια και ποιος τους σταματούσε. 
Ο υπουργός άκουσε όλα τα προβλήματά τους, για τους φόρους, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα λουκέτα, για την ανεργία, για την ακρίβεια και επειδή άκουγε και κατέγραφε (ή έκανε πως κατέγραφε) δεν υπήρξαν χειρότερες καταστάσεις. Οι επιβάτες του ιπτάμενου δελφινιού πληροφορήθηκαν ότι και ο υπουργός, όπως και η σύζυγός του, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ότι για παράδειγμα είναι αναγκασμένος να πληρώνει 1.000 ευρώ τον μήνα για ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε από την Εθνική Τράπεζα (που το δηλώνει όμως στο «πόθεν έσχες»), για το πόσο πολύ φορολογείται η σύζυγός του (φόρο, να σημειώσω, που επέβαλε ο ίδιος) κ.τ.λ. 
Είπε μάλιστα ότι τα παράπονα των επιβατών, έτσι όπως τα άκουσε από πρώτο χέρι, θα τα μεταφέρει προσωπικά στον κ. Τσίπρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου