20.8.16

Στον αέρα η δίκη για την Άννυ

Πώς μπορούν να βρεθούν εκτός φυλακής οι γονείς της 

Την έξοδο της φυλακής, πριν δικαστούν, είναι πιθανό να δουν ο πατέρας της αδικοχαμένης Άννυ που κατηγορείται μαζί με έναν φίλο του για τη φρικτή δολοφονία και τον τεμαχισμό του άτυχου κοριτσιού, και η μητέρα της, λόγω αμετάφραστου βουλεύματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, μετά την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης για τα μαύρα ταμεία της Siemens για τον ίδιο λόγο, νομικοί κύκλοι μιλούν για αντίστοιχα προβλήματα και σε αμιγώς ποινικές δίκες.
Η δίκη του 27χρονου πατέρα Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, του 20χρονου συγκατηγορούμενού του Νικολάι ή Νίκι και της μητέρας Δημητρίνα Μπορισόβα για όσα συνέβησαν στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Κι ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους γονείς της λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, για τον Βούλγαρο- προφυλακίστηκε μήνες αργότερα- το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει  μεταφραστεί στα βουλγάρικα κι έτσι η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση είναι στον αέρα, με κίνδυνο για αναβολή.
Το ζήτημα έχει τεθεί από τη συνήγορο του 30χρονου Βούλγαρου, η οποία άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος, ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου συμβουλίου να είναι απορριπτική. Μετά τις εξελίξεις στη δίκη για τη Siemens, είναι πιθανό το αίτημα να τεθεί εκ νέου είτε αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο είτε από τη δικηγόρο του κατηγορούμενου.
Ο Μπακαρτζίεφ και ο φίλος του κατηγορούνται σύμφωνα με το βούλευμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου