20.8.16

Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τόση τζάμπα μαγκιά, πρώτη φορά τόση χυδαιότητα.

Ο κ. Παύλος Πολάκης θα ήταν ανάξιος ακόμη και σχολιασμού, αλλά δεν παύει –ελέω του κ. Αλέξη Τσίπρα– να είναι μέλος της κυβέρνησης.
 Ως (αναπληρωτής) υπουργός λοιπόν, και μάλιστα Υγείας, καπνίζει δημόσια μέσα στο υπουργείο, ενώ ταυτοχρόνως ποινικοποιεί τον ατμό των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Παλιότερα έλεγε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιογράφο με τον οποίο είχε αντιδικία ότι «Επρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!» (13.4.2016).
 Και το παλμαρέ του είναι μεγάλο: 
«Ως Δήμαρχος περηφανευόταν πως κρατούσε μαύρα βιβλία. 
Ως γιατρός, ανέβαζε φωτογραφίες ασθενών στο Facebook, με το ιατρικό τους ιστορικό και εμφανή τα ονόματα, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο. 
Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβίασε τον νόμο στις προαγωγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, απείλησε εκπρόσωπο του Τύπου, απαίτησε η Δικαιοσύνη να μην ελέγχει την εξουσία και χειρούργησε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ χωρίς να ανήκει στο ΕΣΥ». («Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» 5.8.2016).
Το τελευταίο ανδραγάθημα του υπουργού ήταν ένα μήνυμά του στο Facebook στο οποίο έγραφε: 
«Φασιστοειδες θρασύδειλο λαμόγιο που από το κινητό 6994587079 στέλνεις μηνύματα αυτού του τύπου στη γυναίκα μου ANAPLIROTI YPOURGE KOURADOMAGKIAS, ALLAXE MYALA KAI DOULEPSE SOSTA, ALLIOS THA STA ALLAKSOUME EMEIS. DEFTERI PROEIDOPOIISI. ή παίρνεις και απειλείς τον 88χρονο πεθερό μου. Να ξέρεις δυο πράγματα 1) τυφλοπόντικες ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ποτέ μου και 2) ΚΡΥΨΟΥ, γιατί δεν σε περιμένω ΣΕ ΨΑΧΝΩ» (17.8.2016)
Βεβαίως είναι πολύ σοβαρό πράγμα να απειλεί κάποιος έναν υπουργό, έστω διά της συζύγου του ή του πεθερού του. Τόσο σοβαρό που πρέπει να ασχοληθεί η Κρατική Ασφάλεια. Αυτή είναι η δουλειά της και στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας καταφεύγει ένας σοβαρός υπουργός που νιώθει ότι απειλείται. Δεν εκτοξεύει μηνύματα χαμαιτυπείου δημοσίως. Δηλαδή τι θέλει να δείξει το καμάρι της Πρώτης Φοράς; Οτι είναι μάγκας βαρύς που «καθαρίζει» μόνος τις απειλές; Οτι πολεμά τα «φασιστοειδή λαμόγια» στα μαρμαρένια αλώνια του Διαδικτύου; Και αφού «τον ψάχνει» (με κεφαλαία γράμματα, παρακαλώ) και ας πούμε ότι τον βρήκε. Τι θα του κάνει; Θα τον χώσει «τρία μέτρα κάτω από τη γη»; Θα τον παραδώσει στην αστυνομία; Ή θα του κάνει όσα κάποιοι χαχόλοι σχολιογράφοι της σελίδας του στο Facebook προτείνουν;

Ποτέ η πολιτική ζωή του τόπου δεν είχε ξεπέσει τόσο χαμηλά. Ποτέ! Οσα και να προσάψουμε στους προηγούμενους πολιτικούς, ο χειρότερος από αυτούς τηρούσε κάποια στάνταρ ευπρέπειας. Δεν νοείτο κάποιος υπουργός να εκτοξεύει απειλές για χώσιμο ανθρώπων «τρία μέτρα κάτω από τη γη», δεν θα τολμούσε κανείς να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας. 
Υπήρχαν πρωθυπουργοί που θα έστελναν τους απρεπείς σπίτι τους την ίδια στιγμή. Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τόση τζάμπα μαγκιά, πρώτη φορά τόση χυδαιότητα.  
Τούτη η κυβέρνηση δεν παύει να μας εκπλήσσει· όλο και πιο αρνητικά. Οι υπουργοί της δεν έχουν έρμα και ο κατήφορος της πολιτικής ζωής δεν έχει τέρμα. 
Δυστυχώς τον χορό τον σέρνει με πράξεις και παραλείψεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και δεν είναι το «Καγκελάρι» που χόρεψε στο Αθαμάνιο Αρτας, όπως μας πληροφόρησε με το επικολυρικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ. Και το Ζάλογγο κάπου εκεί κοντά είναι...

 
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου