19.8.16

ΦΩΤΟ - ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Μια μαγευτική βραδιά, απήλαυσαν  περί τα χίλια άτομα εχθές, στο Ανάκτορο του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, όπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργάνωσαν μια συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα και υποδέχθηκαν τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο, για να γιορτάσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και σε συνδυασμό με τους κατανυκτικούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, προσέφεραν στους εκατοντάδες θεατές μια αξέχαστη εμπειρία. Το Ανάκτορο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που κατέκλυσε από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία, αλλά και να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο, μέσω των ξύλινων κρεμαστών διαδρόμων, κάτω από το φως του Φεγγαριού.
Υπολογίζεται ότι τα άτομα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πλησίασαν τα χίλια, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα να κερδίζει επάξια το χειροκρότημα τους. Στη χθεσινή συναυλία το κοινό απήλαυσε αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες και κινηματογραφική μουσική.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, παρομοίασε τον ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό με «αιχμή του δόρατος» για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην  αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, καθώς επίσης της Προϊσταμένης  της Διεύθυνσης, Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα βραδιές πολιτισμού σαν και αυτή της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Ο Προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων,
Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, Σταμάτης Φριτζίλας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο κοινό, εξήρε το σημαντικό έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σχετικά με τον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος διαθέτει πλέον νέες και σύγχρονες υποδομές περιήγησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες του κοινού.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Πετρόπουλος, χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχόμενος στο κοινό να έχει πάντα την ευχέρεια να απολαμβάνει  παρόμοιες βραδιές πολιτισμού από το Δήμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου