6.8.16

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΕΙΣΙΔΗΣ - Για κλοπή, πλαστογραφία, αντίσταση, ψευδή κατάθεση και παραβάσεις του ΚΟΚ κατηγορούνται Σακκάς και Σεϊσίδης


Για κλοπή, πλαστογραφία, αντίσταση, ψευδή κατάθεση και παραβάσεις του ΚΟΚ κατηγορούνται Σακκάς και Σεϊσίδης
Για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα παραπέμπονται να δικαστούν  το μεσημέρι στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» Κώστας Σακκάς και ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα», Μάριος Σεϊσίδης, συνελήφθησαν τυχαία στη Σπάρτη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Συγκεκριμένα, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία θεώρησαν ύποπτα και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Τότε, ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης.
Σε κάποια στιγμή, οι Κ.Σακκάς και Μ.Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.
Στη συνέχεια, κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, το οποίο τούς ταυτοποίησε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο, από περιοχή της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε πάνω τους οπλισμός, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για να βρει το κρησφύγετό τους.
Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα». Σημειώνεται ότι είχε επικηρυχθεί το 2009, μαζί με τον αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως μέλη των «ληστών με τα μαύρα».
Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου