8.8.16

ΟΡΓΗ στην κοινωνία για κατασχέσεις χιλιάδων λογαριασμών οφειλετών που έχουν μπει σε ρύθμιση

Οκτακόσιες χιλιάδες κατασχετήρια απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα.

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για τις τράπεζες από τα μαζικά κατασχετήρια που φτάνουν καθημερινά, που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείδωμα των λογαριασμών.
Οι πελάτες που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες τα βάζουν με τις τράπεζες, ενώ και στην περίπτωση κατά την οποία πληρώσουν τις οφειλές προς τα ταμεία ή ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι λογαριασμοί παραμένουν κλειδωμένοι αφού για να ξεμπλοκάρουν απαιτείται έγγραφη απόφαση για άρση του κατασχετηρίου που διαρκεί μήνες εξαιτίας της γραφειοκρατίας.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που εγκυμονεί είναι ότι η πλειοψηφία των πελατών αποφεύγει υπό τον φόβο των κατασχέσεων να τοποθετήσει χρήματα στις τράπεζες. Όταν η μισή Ελλάδα χρωστάει σε εφορίες και ταμεία, τότε αυτομάτως ο μισός πληθυσμός τίθεται εκτός τραπεζικού συστήματος. Το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί όσο συνεχίζεται το σαφάρι των κατασχέσεων, τόσο θα μειώνονται οι καταθέσεις.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή το ζήτημα πρόκειται να εξεταστεί και μάλιστα πολύ σύντομα σε σύσκεψη αρμόδιων υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου.
Μάλιστα αναμένονται αποφάσεις πριν το Φθινόπωρο, γιατί το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου