5.8.16

Ειδικά Μισθολόγια - φωτιά και για τους Πυροσβέστες! Δείτε πόσο χάνουν - ΠΙΝΑΚΑΣ

 Δεν είναι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις που προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του υπολογισμού των αποδοχών τους με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις μειώσεις που αναμένεται να υποστούν και οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να εξοικονομηθούν τρία εκατομμύρια το μήνα από τις δαπάνες τις μισθοδοσίας του προσωπικού!

Δείτε το σχετικό πίνακα όπως τα έχουν υπολογίσει οι πυροσβέστες οι οποίοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μόλις ανακοινωθεί και επίσημα το σχέδιο.



Το κλειδί για να μην φανεί ότι γίνονται μειώσεις είναι η λεγόμενη "προσωπική διαφορά". Όπως χαρακτηριστικά έχει εξηγήσει στο Onalert.gr ο οικονομολόγος της ΣΣΑΣ λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, η διαφορά που θα προκύψει συγκρίνοντας τους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών θα διατηρηθεί στο νέο μισθό ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ».
Για παράδειγμα, αν σήμερα έχεις μεικτές αποδοχές (καταλογιστέο) 1.500€ και με το νέο μισθολόγιο θα έχεις πχ 1450€, τότε για να διασφαλιστούν οι προηγούμενες σου αποδοχές και να μην έχεις μείωση θα λάβεις προσωπική διαφορά 50 ευρώ.

Άρα και με το νέο μισθολόγιο θα έχεις πάλι 1500€ μεικτές αποδοχές. Ουσιαστικά δηλαδή με το νέο μισθολόγιο καθώς θα προέκυπταν τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που έπαιρναν οι δικαιούχοι τους κατά τον τελευταίο μήνα πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογικού νόμου, αυτές δεν επέρχονται καθώς η διαφορά αυτών διατηρείται ως προσωπική.

Επισημαίνεται όμως ότι αυτό όμως το ποσό της προσωπικής διαφοράς μειώνεται αναλογικά και μέχρι της πλήρους εξάλειψής της από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του στρατιωτικού.

 Onalert.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου