30.8.16

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Εορτασμός της ευρωπαϊκής διάκρισης

Το αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας γιορτάζει την ευρωπαϊκή του διάκριση με μουσική εκδήλωση, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με τον δήμο Τρίπολης, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Σωτήρη Κωστούρου, σε τραγούδια μεγάλων συνθετών, που θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Αργυρόπουλος και ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, ενώ θα τους συνοδεύουν στο πιάνο ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και στο σαξόφωνο - άλτο η Λίλα Χρονοπούλου.
Πριν από την συναυλία, θα πραγματοποιηθούν διαφωτιστικές περιηγήσεις στο κοινό από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ η είσοδος στο Μουσείο και την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας είναι ένα από τα πρώτα Μουσεία του νεότερου ελληνικού κράτους, το οποίο αναβαθμίστηκε κτηριολογικά και μουσειολογικά μέσω του ΕΣΠΑ, είναι ένα σύγχρονο διαδραστικό Μουσείο και λειτουργεί κανονικά για το κοινό από τον Σεπτέμβριο του 2014, με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα.
Τον περασμένο Απρίλιο, το Μουσείο τιμήθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Museum of the Year με τη διάκριση «Special Commendation 2016», ως ύψιστη διάκριση για εξέχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου