19.8.16

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ! Με νέο δικηγόρο ο χειριστής του ταχυπλόου της Αίγινας


Με νέο δικηγόρο ο χειριστής του ταχυπλόου της Αίγινας

Με νέο δικηγόρο -μετά την απόσυρση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου- οδηγείται σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά ο 78χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την τραγωδία στην Αίγινα. Χθες, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του 78χρονου χειριστή του ταχυπλόου, εξηγώντας πως «υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του».
Όπως προκύπτει από την κατάθεση του 78χρονου, μαζί του στο ταχύπλοο ήταν άλλα τρία άτομα. Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Ο ίδιος κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους συνεπιβάτες του και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα στο σκάφος γιατί υπήρχε εισροή υδάτων. Είπε επίσης ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα, αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του, αλλά ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία. Μάλιστα εξετάσθηκε και το σενάριο, μήπως οδηγούσε κάποιος εγγονός, αλλά ο μεγαλύτερος είναι μόλις 10 χρόνων.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας -με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ- υποστήριξε ότι ο 78χρονος είχε εμπειρία. «Είχε δικό του σκάφος πολλά χρόνια. Ήταν γνωστό για την ενασχόλησή του με τη θαλάσσια αναψυχή με το σκάφος αυτό. Ταυτόχρονα είχε γνώση του χώρου αν και δεν ήταν Αιγινίτης» σημείωσε. Ωστόσο, χαρακτήρισε αδιανόητο να τρέχει με αυτή την ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο. «Δεν νοείται να μην υπάρχουν ειδικοί κανόνες για περάσματα όπως αυτό στο στενό της Μονής» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι στην περίπτωση αυτή όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει ένα κράτος ως νομικό πλαίσιο δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή γιατί όφειλε να έχει αυξημένη την προσοχή του σε κάθε περίπτωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου