22.8.16

Η Στεφανίδη απαντά στούς ΣΥΡΙΖΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ της ΑΥΓΗΣ: Δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια

Το καρφί της «χρυσής» επικοντίστριας για όσα έγραψε πριν από μερικές ημέρες η Αυγή για τον Πύρρο Δήμα και τους αθλητές
Μήνυμα-απάντηση στα όσα πριν από μερικές ημέρες έγραψε δημοσιογράφος της Αυγής για τον Πύρρο Δήμα έστειλε η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες ώρες μετά τα ρίγη συγκίνησης που έστειλε στην Ελλάδα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.

«Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε άλματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος του χρόνου. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα» είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Πριν απο μερικές ημέρες δημοσιογράφος της Αυγής είχε εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση στον Πύρρο Δήμα σε άρθρο με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό». Στο κείμενο αυτό, στο οποίο αντέδρασε με εξώδικο ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ο δημοσιογράφος αφού είχε διερωτηθεί «πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της Ελληνικής Άρσης Βαρών την οποία είχαμε ονομάσει "ντριμ τιμ" για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα;» και «τι έγινε εκείνο το δαπανηρό "παλάτι της Άρσης Βαρών" που χτίστηκε για τις ανάγκες του αθλήματος κάπου στη Νίκαια, ώστε από εκεί να βγαίνουν περισσότεροι Έλληνες Ολυμπιονίκες» είχε επιτεθεί προσωπικά στον Πύρρο Δήμα λέγοντας: «Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας; Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της πατρίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, μάλιστα, η εφημερίδα δημοσίευσε στη συνέχεια άλλα δύο άρθρα επικριτικά για τον αθλητή-σύμβολο της άρσης βαρών, το ένα από τον ίδιο δημοσιογράφο και το δεύτερο από τον αρθρογράφο Θανάση Καρτερό στο οποίο ομολόγησε ότι τα κίνητρα της εφημερίδας για την επίθεση κατά του Δήμα αφορούσαν τη συνεργασία του με τους Βενιζέλο-Σαμαρά.

Δεν βλέπω τα άλματα των αντιπάλων μου γιατί με επηρεάζει

Μιλώντας για τον επικό τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη εξήγησε ότι ο λόγος που δεν βλέπει τα άλματα των αντιπάλων της, όπως συνέβη στην περίπτωση του αποτυχημένου άλματος της αμερικανίδας επικοντίστριας με το οποίο σφραγίστηκε το χρυσό μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους γιατί την επηρεάζει.

Όσον αφορά τα σχόλια της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγιεβα η Στεφανίδη τα απέδωσε «στη δύσκολη περίοδο για εκείνη γιατί η Ρωσία δεν ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο στίβο».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν την αγχώνει το γεγονός ότι θα είναι η ίδια που θα μεταφέρει την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας ότι «περιμένω πως και πώς την τελετή λήξης στο πάρτι για να περάσουμε όλοι καλά». 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου