«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

30.8.16

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ Η ΕΛΛΑΣ !!! ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ.... «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ» Υγειονομική «βόμβα» στο Νοσοκομείο Πατησίων


Υγειονομική «βόμβα» στο Νοσοκομείο Πατησίων

Αθλιες συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες, αποκαλύπτει νέα έκθεση - καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων, όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν μπήκαν στο κτίριο, καθώς τελούσε υπό κατάληψη -αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών- η εικόνα που αποτυπώνεται για την γύρω περιοχή είναι τραγική.
Ειδικότερα στην Έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Στην οδό Εβάνς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρεαν σε όλους τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή.
Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με τον πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά και αλουμίνια κουτιά, πάνες, χαρτιά) τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτιρίου»Η Έκθεση καταλήγει τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση για τη δημόσια υγεία:
«Τονίζεται ότι πέραν της αισθητικής ρύπανσης η επί μακρόν παραμονή των απορριμμάτων συμβάλλει στην επιτάχυνση διεξαγωγής αερόβιων και αναερόβιων διεργασιών (αύξηση μολυσματικού φορτίου) και στην εκδήλωση κινδύνων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών παρουσία φορέων μετάδοσης)? Θα πρέπει να γίνει εντοπισμένη προνυμφοκτονία - εντομοκτονία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των ώριμων κουνουπιών τα οποία έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο».
Γ. Πατούλης
Όπως δήλωσε χθες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, «η κατάσταση στο υπό κατάληψη κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων είναι ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν στον ΙΣΑ, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για τους ίδιους όσο και για τη δημόσια υγεία».
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «πρέπει άμεσα να αλλάξει η εικόνα αυτή. Όχι μόνον στο Νοσοκομείο Πατησίων αλλά παντού , σε κάθε χώρο που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες». Από την πλευρά της, η διοίκηση του Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» με χθεσινή ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι «το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».
Υποστήριξε μάλιστα ότι από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016), η διοίκηση «παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς, Δ/νση αστυνομίας -Εθνικό Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας- Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας».
Σημειώνει δε ότι σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περειφέρεια δρομολογείται σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΙΣΑ, ο οποίος σε νεώτερη ανακοίνωση σημειώνει: «Αντί να λάβουν υπόψη τους τα όσα αναφέρουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στο έγγραφό τους, πατάνε στο γεγονός ότι το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά είναι δίπλα σε αυτό. Λες κι ό ένας τοίχος που χωρίζει τα δύο κτίρια είναι αρκετός για να κρατήσει μακριά τις όποιες μολυσματικές ασθένειες. Λες και δεν έχουν αξία οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μερικά μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου