19.8.16

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ... Οι επιστήμονες απαντούν: Τελικά μας ψεκάζουν ή όχι;



Οι επιστήμονες απαντούν: Τελικά μας ψεκάζουν ή όχι;Οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, και όχι μόνο, πιστεύουν ότι κυβερνήσεις «ψεκάζουν» πληθυσμούς με καυσαέρια αεροπλάνων για να τους ελέγχουν. Μια επιστημονική μελέτη εξέτασε αν ευσταθεί η θεωρία των αεροψεκασμών. 

Κυβερνήσεις θέλουν να ελέγχουν τους λαούς, να κατευθύνουν καιρικά φαινόμενα, αλλά ακόμα και την παροχή των τροφίμων. Για να πετύχουν τους στόχους τους ψεκάζουν χημικά μέσω των καυσαερίων αεροσκαφών για να ελέγχουν τους πληθυσμούς. Με άλλα λόγια μας «ψεκάζουν». Είναι μια θεωρία συνωμοσίας που δείχνει να έχει πολλούς οπαδούς σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.
Η Κριστίν Σίρερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ίρβαιν ανέθεσε σε 77 επιστήμονες να εξετάσουν τα στοιχεία που επικαλούνται οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών, γνωστή και ως Chemtrail. Οι 49 εξέτασαν φωτογραφίες με ίχνη συμπύκνωσης, δηλαδή τα ορατά λευκά ίχνη υδρατμών που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα στον ουρανό, και 28 αξιολόγησαν χημικές αναλύσεις από τη σύνθεση της ατμόσφαιρας.
Γιατί τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν στον ουρανό;
Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας οι επιστήμονες γράφουν στο περιοδικό Environmental Research Letters ότι η αξιολόγηση φωτογραφιών και χημικών αναλύσεων απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα πρέπει να πιστέψουν ή όχι τη θεωρία των αεροψεκασμών. Από τους 77 ειδικούς μόνο ένας εντόπισε μια ένδειξη που παραπέμπει σε αεροψεκασμούς.
Από τους επιστήμονες που εξέτασαν τα ίχνη συμπύκνωσης, το 37% καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών των αεροσκαφών παραμένουν περισσότερη ώρα ορατά στην ατμόσφαιρα από ότι παλαιότερα διότι τα αεροσκάφη πετούν πλέον πολύ ψηλότερα και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες, που εκπέμπουν περισσότερους υδρατμούς. Το υπόλοιπο 47% των ειδικών δεν επιβεβαίωσαν καν την παρατήρηση των οπαδών της θεωρίας ότι τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν πήραν καν θέση στο ερώτημα.
Μεμονωμένη συγκέντρωση βαρίου στην ατμόσφαιρα
Οι χημικοί που εξέτασαν τις αναλύσεις για τη σύνθεση του αέρα δεν βρήκαν ενδείξεις για αεροψεκασμούς. Μόλις ένας ειδικός κατέγραψε σε απομακρυσμένη περιοχή ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση βαρίου. Δεν υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι οι τιμές αυτές σχετίζονται με αεροψεκασμούς.
Το συμπέρασμα των 77 ειδικών είναι σαφές: «Η παραμονή των ιχνών συμπύκνωσης οφείλεται στην νέα τεχνολογία αεροσκαφών. Παράλληλα η βιομηχανική ανάπτυξη έχει αυξήσει τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένες περιοχές. Όσοι επομένως εστιάζουν στην θεωρία περί γενικευμένου σχεδίου αεροψεκασμού δεν ασχολούνται με μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα για τα οποία πρέπει επειγόντως να βρεθούν λύσεις».


Deutsche Welle

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου