24.8.16

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι γενετικά φτιαγμένες να έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους

Το γύρο του κόσμου κάνει η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας που αμφισβητούν την θεωρία ότι οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί σε σημείο να έχουν μονογαμικές σχέσεις.

Ειδικότερα, όπως ισχυρίζονται οι γυναίκες έχουν την προδιάθεση, λόγο γονιδιακής κατασκευής, να δημιουργούν περισσότερες από μία σχέσεις, κυρίως ως «back-up», σε περίπτωση που η «βασική» τους σχέση αποτύχει, σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία.
Η έρευνα παρουσίασε την «υπόθεση αλλαγής συντρόφου» που λέει ότι οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί σε σημείο που συνεχώς τεστάρουν την υπάρχουσα σχέση τους, με στόχο να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα.
Ο βασικός συγγραφέας της έρευνας, δρ. Ντέιβιντ Μπας, είπε στην Sunday Times: «Δια βίου μονογαμία δεν συναντάται στις πρωτογενείς μορφές του ζευγαρώματος των ανθρώπων».
«Χωρίζοντας με ένα ταίρι και ζευγαρώνοντας με ένα άλλο μπορεί να χαρακτηρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την κοινή, ίσως και τη βασική, στρατηγική ζευγαρώματος των ανθρώπων».
Ο Δρ Μπας δήλωσε: «Οι παράλληλες σχέσεις χρησιμεύουν ως μια μορφή εξασφάλισης συντρόφου, κρατώντας ένα σύντροφο «καβάτζα», αν καταστεί απαραίτητη μια αλλαγή στο μέλλον».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου