19.8.16

ΒΙΝΤΕΟ - Το δάκρυ της Αφροδίτης, μαγευτική φυσική πισίνα και βρίσκεται στην Ελλάδα

Μια μαγευτική φυσική πισίνα και γαλαζοπράσινα νερά αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου.

 Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπου το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια «πισίνα» που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με το νερό της να ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας.

Η Γκιόλα, όπως ονομάζεται, σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν. Οι κάτοικοι του νησιού τη χαρακτηρίζουν ως δώρο της φύσης. Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Αυτό το θαύμα της φύσης υπάγεται στον οικισμό της Αστρίδας που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Θάσου και βρίσκεται 16 χλμ. από τον Ποτό και 6 χλμ. από την Ψιλή Άμμο.

Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο....

Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά....


news247

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου