20.8.16

Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των βάσεων

Ποιες σχολές ανεβαίνουν και ποιες κάνουν «βουτιά» 

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, θα τερματιστεί η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ανακοίνωση των βάσεων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές θα σημειώσουν άνοδο μέχρι και 200 μόρια ενώ οι νομικές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ή θα σημειώσουν μικρή πτώση.
Αντίθετα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», «βουτιά» καταγράφεται στα μόρια εισαγωγής για παιδαγωγικές και οικονομικές σχολές.
Σε πτωτική πορεία παραμένουν τα περιφερειακά τμήματα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ τα ΤΕΙ φαίνεται να έχουν εντελώς αντίθετες πορείες, κάποια να φτάνουν ακόμα και τα 16.400 μόρια και άλλα να καταποντίζονται στα 4.000 μόρια. Τεράστια άνοδος αναμένεται στα παραϊατρικά επαγγέλματα ενώ μικρή άνοδος αναμένεται και στα τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου που αφορούν τις θετικές και τεχνολογικές σπουδές.
Στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση μέχρι και 400 μορίων στις περισσότερες σχολές. Μικρότερη απώλεια, έως και 200 μορίων αναμένεται να έχουν οι νομικές σχολές. Μόρια θα χάσουν και οι σχολές Ψυχολογίας.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η Αρχιτεκτονική αναμένεται να φτάσει τα 20.000 μόρια και η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στα 18.800. Άνοδος αναμένεται και στις σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, εκτός των Πολιτικών Μηχανικών που εκτιμάται πως θα χάσουν κι άλλο έδαφος.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος σχεδόν σε όλες τις σχολές. Οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τα 19.000 μόρια ενώ οι υψηλές επιδόσεις των υποψηφίων έδωσαν τεράστια ώθηση και στα τμήματα των ΤΕΙ με αυτό της Φυσικοθεραπείας να εκτιμάται πως θα φτάσει τα 16.400 μόρια.
Άνοδος αναμένεται και στις στρατιωτικές σχολές και μικρή πτώση στη σχολή Αστυφυλάκων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου