20.8.16

Στη Γερμανία τα καλοκαίρια ακροδεξιοί και νεοναζί.. τραγουδάνε!


Στη Γερμανία τα καλοκαίρια ακροδεξιοί και νεοναζί.. τραγουδάνε!
Ναζιστικές μπάντες, μουσικά απογεύματα, ρατσιστική μουσική: Oι γερμανικές αρχές επιβεβαιώνουν την αυξητική τάση τους. Ο αριθμός των ακροδεξιών μουσικών εκδηλώσεων συνεχίζει να μεγαλώνει στη Γερμανία. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, στο πρώτο μισό του 2016, έχουν ήδη γίνει 98 ακροδεξιές ρόκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής. Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπoνδιακό Κοινοβούλιο / Μπούντεστακ (Bundestag), όπως γράφει η Die Welt.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας. Σε αυτά προστίθενται και 9 εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Nαζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.
Αυτά τα -έστω- προσωρινά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταδεικνύουν ότι διατηρείται μια τάση, την οποία είχε πιστοποιήσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) με ανακοίνωσή της τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις την περασμένη χρονιά ήταν συνολικά 199. Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εικάσει ότι η περαιτέρω αύξησή τους είναι βέβαιη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου