31.8.16

ΠΟΕΔΗΝ - Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία


Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο ΕΣΥ, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «εργαζόμενοι με έρανο αγοράζουν ακόμη και το χαρτί υγείας. Χρησιμοποιούν ακόμη και τα παγκάρια της εκκλησίας» και «ασθενείς κατά την εισαγωγή τους υποχρεώνονται να φέρουν μαζί τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Μέχρι και τα σεντόνια».
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Πάτρας καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις υλικών και «έκλεισαν» χειρουργικά τραπέζια. Αντίστοιχα, στο νοσοκομείο Αγρινίου, λόγω της υπολειτουργίας καρδιολογικοί ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία ενώ στο νοσοκομείο Αιγίου δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος και δεν λειτουργεί η Μαιευτική κλινική. Το νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου), δεν έχει ασθενοφόρο και υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ρίου οι κενές παραμένουν 487 οργανικές θέσεις ενώ «λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, κλειστές παραμένουν 2 εντατικές κλίνες, 2 χειρουργικά τραπέζια και «μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας», αναφέρει η Ομοσπονδία. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο Γουμένισσας νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο, καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας ενώ δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου