«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

27.8.16

ΚΥΘΗΡΑ - Αγαπητέ κ. Δρίτσα τι θα γίνει με το Ε.Κ.Λ. του όρμου Βοιών ;;;;;

Αγαπητέ κ. Δρίτσα 

Στην σελίδα μας έφθασαν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ήδη έχει καταρτιστεί από την αρμόδια ομάδα μελέτης του υπουργείου, νέο σχέδιο Ε.Κ.Λ. του όρμου Βοιών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του σχεδίου είναι να επιτρέπεται η προσέγγιση και η παραμονή το πολύ 2 πλοίων ημερησίως στην περιοχή του όρμου Βοιών και με μοναδικό σκοπό την αλλαγή πληρωμάτων η την παροχή προμηθειών.

Αναφερόμενοι σε παλαιότερη δήλωση σας, ενθυμούμεθα ότι είχατε πεί: "Οιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο Ε.Κ.Λ., θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση των ενδιαφερομένων τομέων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, λιμενικών ταμείων, τοπικών φορέων και συλλόγων, κ.λ.π."

Παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι από της αναλήψεως καθηκόντων του νέου λιμενάρχη της περιοχής, μάλλον δοκιμαστικά εφαρμόζεται το αναφερθέν σχέδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ακόμα σε επίσημο πεδίο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι είτε 1 είτε 2 είτε περισσότερα πλοία δεν σταματά η χρήση των αγκυρών τους και η συνέχιση της καταστροφής του βυθού και της Ποσειδωνίας, παρά τις στρεβλώσεις των αποτελεσμάτων του ΕΛΚΕΘΕ που επιχειρούνται, για να πιστούν οι αφελείς και οι μη γνωρίζοντες, από την ομάδα υποστήριξης του εγκλήματος κατά της θαλάσσιας φύσης της περιοχής.

Αγαπητέ κ. Δρίτσα στις τάξεις του υπουργείου σας υπάγονται χιλιάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί του Ε.Ν. καθώς επίσης και πολλά στελέχη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής που προέρχονται από το Ε.Ν.
Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι για τις αναφερθείσες δραστηριότητες {εάν πράγματι ο νέος Ε.Κ.Λ. αναφέρει μόνο αυτές...}, δεν υπάρχει ανάγκη αγκυροβολίας και υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν είτε κατα την διάρκεια του διάπλου του διαύλου {On The Way..}, είτε απλά σταματώντας για ένα χρονικό διάστημα και ευρισκόμενο το πλοίο σε πλήρη ισχύ και δυνατότητα αλλαγής θέσης και προστασίας του σκάφους {λάντζας} που μεταφέρει το πλήρωμα η τα εφόδια.

Για αυτό λοιπόν νομίζουμε ότι εάν τελικά έχει αποπερατωθεί πλέον (ύστερα από αρκετή χρονική καθυστέρηση) ο νέος Ε.Κ.Λ. καλό θα ήταν να βγεί πιά σε δημόσια διαβούλευση για να σταματήσουν και οι ψιθυρισμοί και για να μην χρεώνεστε και με περιττές φημολογίες, αλλά και για να τελειώσει πια και η συνεχίζομενη καταστροφή αυτού του πανέμορφου τόπου που τόσα έχει υποστεί από την αναλγησία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε λοιπόν μια υπεύθυνη απάντηση είτε από το υπουργείο σας είτε από την νέα λιμενική αρχή της Νεάπολης που ελπίζουμε να μην ακολουθήσει τα "λακουβωτά" βήματα της προηγούμενης.....
------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου