10.8.16

Λαίϊκα Καλαμάτας - «Η παράδοση του τόπου μας μέσα από το τραγούδι».

Πλούσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Λαίϊκα, με έμφαση στο παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι, στο πλαίσιο της πανήγυρης του χωριού για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Κοινός τίτλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι: 
«Η παράδοση του τόπου μας μέσα από το τραγούδι».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της παραμονής, 14 Αυγούστου 2016, αφού τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής, που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με ώρα ενάρξεως 19.30.
Στις 22.00, στον αύλειο χώρο του Ναού, θα αποδώσει παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου «Πρωτοπορία» των Λαιΐκων. Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Θα τραγουδήσουν ο Βαγγέλης Κώτσου και η Ιωάννα Χρυσανθοπούλου, ενώ μουσική θα παίξει το συγκρότημα «Ταξίμ», το οποίο αποτελούν οι εξής: Κλάδης Γιώργος κρουστά, Λαδάς Χρήστος σαντούρι, Μαρκόγιαννης Κυριάκος λαούτο / κιθάρα, Μιχαλόπουλος Γιώργος πλήκτρα, Μπατσικούρας Παύλος βιολί, Παπαηλίου Νίκος πνευστά και Ψωμόπουλος Αλέξανδρος μπουζούκι / τραγούδια.
Ανήμερα την εορτή, θα τελεσθούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία το πρωί στον Ιερό Ναό.
Το απόγευμα και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λαίϊκα, την οποία θα μεταφέρουν παιδιά του Συλλόγου «Πρωτοπορία», με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Στις 22.00, στον αύλειο χώρο του Ναού, ο Βαγγέλης Κώτσου, η Ιωάννα Χρυσανθοπούλου και οι «Ταξίμ» θα ταξιδέψουν το κοινό και πάλι στις λεωφόρους της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου