11.8.16

Τι προβλέπει η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι


Οριστικοποιήθηκε η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι, ενώ οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στοχεύουν, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού πλούτου.
Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης οριστικοποίησε την απόφαση μετά και από συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Σε σχέση με τις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής, ελήφθη υπ' όψιν το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, καθώς επίσης και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού.
Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στο Δάσος της Στροφυλλιάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου