22.8.16

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! ΠΕΝΤΕ κέντρα υποδοχής "επενδυτών " στην Μεσσηνία !

 500 έως και 1.000  "επενδυτές " σε κάθε κέντρο !!!
 
Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε όλους τους δήμους της χώρας προωθεί η κυβέρνηση.
Οι δήμοι της Μεσσηνίας με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια θα είναι πέντε, καθώς η αδυναμία στέγασης μεταναστών που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή -και οι οποίοι καταλήγουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης- επιταχύνουν τις διαδικασίες και αναμένεται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.
Από ένα κέντρο θα γίνει στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Πύλου - Νέστορος και Οιχαλίας, ενώ από το σχέδιο εξαιρείται ο Δήμος Δυτικής Μάνης μιας και δεν πληροί τα πληθυσμιακά κριτήρια που έχουν τεθεί. 
Σε δηλώσεις τους τόσο ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δείχνουν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ειδικότερα ο Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής" σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.
 Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 πρόσφυγες, προκειμένου οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε "μικρές πόλεις".
Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε "καθεστώς βιασύνης" και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα.
Στην τρέχουσα φάση, όπως είπε, γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών ώστε να διαπιστωθεί ποιοι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις, και ποιοι πρέπει να καταργηθούν.
Ορισμένα σημερινά κέντρα δεν αποκλείεται να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου