2.8.16

Συνεχίζονται τα έργα για τη σύνδεση του Κατάκολου με την Αρχαία Ολυμπία


Συνεχίζονται τα έργα για τη σύνδεση του Κατάκολου με την Αρχαία Ολυμπία

Συνεχίζονται τα έργα στην Ηλεία, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες επισκέπτες που φθάνουν στο λιμάνι του Κατάκολου με κρουαζιερόπλοια και επισκέπτονται στη συνέχεια την Αρχαία Ολυμπία.
Ειδικότερα, με την κατασκευή του δρόμου Λαστέικα - παράκαμψη Αγίου Ιωάννη - Κατάκολο, δημιουργείται ένας νέος οδικός άξονας μήκους 34 χιλιομέτρων, που θα εξασφαλίσει ασφαλή και ταχεία σύνδεση του λιμένα Κατάκολου με την Αρχαία Ολυμπία.
Ο νέος αυτός δρόμος θα συνδέσει την οδό Πύργου - Κατάκολου απευθείας με την εθνική οδό Πατρών - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα -Πύργος -Τσακώνα.
Το έργο αυτό έχει επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 13.022.918,35 ευρώ και εντάχθηκε περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμάνι του Κατάκολου, συνεχίζουμε τα έργα με την παρακαμπτήρια οδό, που θα διευκολύνει τους χιλιάδες τουρίστες», προσθέτοντας ότι «μελετάμε, αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της περιοχής και παρεμβαίνουμε με έργα αναπτυξιακής πνοής.»
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, σημείωσε πως «στόχος μας και είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα των τουριστικών, με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την εθνική και τοπική οικονομία».
Ακόμη ανέφερε ότι «υλοποιούμε μια προγραμματική δέσμευσή μας με ένα έργο ενταγμένο στην ενίσχυση του τουρισμού, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ηλεία».
Στην συνέχεια, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε ότι «τα λιμενικά έργα και ο δρόμος σύνδεσης με την εθνική οδό θα έχουν συνέχεια με επιπλέον παρεμβάσεις στο Κατάκολο, τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου