29.8.16

Σόου και πυροτεχνήματα για τα κανάλια στο δρόμο με τον ΕΝΦΙΑ

Της Νίκης Ζορμπά
Λιγότερες από 24 ώρες παραμένουν για να δοθεί το λάκτισμα του αφέτη από την Κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση των νέων τηλεοπτικών αδειών, υπό πρωτοφανείς συνθήκες οι οποίες ακροβατούν στην ιλαροτραγωδία.

Αύριο, 30 Αυγούστου, οι υποψήφιοι καναλάρχες θα "ταμπουρωθούν" υπό το "άγρυπνο" βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών στο κτίριο της γραμματείας Τύπου, η οποία είναι καλωδιωμένη απ άκρου σ άκρον και δεν θα εξέλθουν παρά ώρες ή και μέρες (;) μετά, αφού αποπερατωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.
Οι νυν ιδιοκτήτες των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών καναλιών, έχουν ηδη επανειλημμένως και εμφατικά θέσει ερωτήματα σχετικά τόσο με το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και με την ουσία της μαξιμινής πρωτοβουλίας και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, με μείζον:

1) Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε ότι 4 μόνον άδειες χωρούν στην διαφημιστική αγορά τότε πώς θα εξασφαλιστούν όσοι βρεθούν μετά την 30η Αυγούστου με τηλεοπτική άδεια από τη στιγμή που θα δοθούν και θεματικές άδειες οι οποίες θα συντηρηθούν από την ίδια διαφημιστική πίτα;

Το ερώτημα τιθεται ρητορικά και μάλλον εμπεριέχει και την απάντησή του, διότι αυτό που εννοούν είναι ότι η διαδικασία αυτή καμιά σχέση δεν έχει με τα κίνητρα που δήθεν ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση περί πάταξης της διαπλοκής και άλλες ιστορίες για αγρίους αλλά με τον βασικό της στόχο να ελέγξει – κατά το δυνατόν- το τοπίο των ΜΜΕ επιδιώκοντας τη συγκρότηση ενός φιλικού για την ίδια μιντιακού περιβάλλοντος.

Στο Μαξίμου πάντως, παρά το πολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την αντιπολίτευση για το ζήτημα, βρίσκονται επί ποδός πολέμου  εξ ου και οι πολεμικές ιαχές που εκφωνούν εναντίον των σημερινών ιδιοκτητών των καναλιών, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε ( Real news) μίλησε για "διασκεδαστικό ντελίριο" των σημερινών καναλαρχών για τους οποίους ανέφερε: "Οι εκπρόσωποι της παλαιάς διαπλοκής, που έχουν λεηλατήσει τη χώρα, έχουν αποκομίσει τεράστιο όφελος οικονομικό και πολιτικό, όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτό που περνάει η χώρα τόσα χρόνια".

Όπως έχει ήδη παραδεχθεί ωστόσο και ο ίδιος σε προηγούμενες δημόσιες αναφορές του, η Κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται για το … ποιον των νέων καναλαρχών της χώρας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος δώσει τα περισσότερα και εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια θα βγαίνει αυτομάτως ( αλήθεια, για πόσο;) από το κάδρο των "εκπροσώπων της παλαιάς διαπλοκής". Εν τέλει το ζητούμενο, καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά, είναι η… ανανέωση στα "υλικά της διαπλοκής" και όχι η κατεδάφισή τους.
Όλα αυτά πάντως, θα κορυφωθούν τις επόμενεςκαθώς στο taxis θα αναρτήθηκαν  τα νεα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αναμένονται φουσκωμένα, για περίπου 2 εκατ. πολίτες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου