5.8.16

ΤΡΙΠΟΛΗ - Πρόσκληση ιδρύματος Δημητρίου Α.Δελή για χορήγηση υποτροφιών σπουδών και γαμήλιων βοηθημάτων.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Το κοινωφελές «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤ. ΔΕΛΗ» προκειμένου να χορηγήσει [σύμφωνα με το άρθρο 3 τού Οργανισμού του (ΦΕΚ Α΄ 190/15.11.1978), τον προϋπολογισμό του για το έτος 2016, το Ν. 4182/2013 και το ΝΔ 57/1973, όπως ισχύουν και την από 08.7.2015 απόφαση του Δ.Σ. του] για την περίοδο 2016/2017 αφενός υποτροφίες σπουδών σε σπουδαστές αδιακρίτως φύλου και αφετέρου τέσσερα (4) γαμήλια βοηθήματα σε νεανίδες που έρχονται σε γάμο, καλεί τους ενδιαφερομένους όπως μέχρι την Παρασκευή, 21η Οκτωβρίου 2016, υποβάλλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ιδρύματος (info@idryma-delis.gr) σχετικές προς τούτο αιτήσεις, εφόσον διαθέτουν τις κατωτέρω και από το καταστατικό τού Ιδρύματος προβλεπόμενες προϋποθέσεις:
Α) Για τις υποτροφίες:
1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να είναι άποροι,
β) να αποφοίτησαν από τα Λύκεια Τριπόλεως,
γ) να αρίστευσαν κατά τις απολυτήριες εξετάσεις τους και
δ) κατά το χρόνο της επιλογής τους, που θα γίνει μέχρι τις 04.11.2016, να είναι εγγεγραμμένοι σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ημεδαπής ή της Αλλοδαπής.
2. Το χρηματικό όριο της απορίας ορίζεται κλιμακωτά αναλόγως και της οικογενειακής καταστάσεως τού ενδιαφερομένου, ως εξής:
α) Οικογένεια με ένα (1) εξαρτώμενο μέλος με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 €,
β) οικογένεια με δυο (2) εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 €,
γ) οικογένεια με τρία (3) εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000 €,
δ) οικογένεια με τέσσερα (4) και άνω εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 22.000 €.
Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια, τότε μπορούν να προσαυξηθούν κατά 1.500 € το κάθε ένα προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός του ιδρύματος.
3. Σε περίπτωση μη υπάρξεως ενδιαφέροντος ή μη εγκρίσεως κάποιων εκ τών ενδιαφερομένων, θα προσαυξάνεται αναλόγως το ποσό της υποτροφίας των τελικώς εγκριθησομένων μέχρις βεβαίως του ανώτατου ορίου, που ορίζεται ετησίως από τον Οργανισμό τού Ιδρύματος.
4. Σχετικά έντυπα, τα γενικά δικαιολογητικά που οφείλει να προσκομίσει ο υποψήφιος υπότροφος μέχρι την Παρασκευή, 21η Οκτωβρίου 2016, καθώς και οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.idryma-delis.gr κάτω από την ενότητα «ΑΙΤΗΣΕΙΣ».
2
Β) Για το γαμήλιο βοήθημα νεανίδων:
1. Οι ενδιαφερόμενες πρέπει:
α) να είναι απόφοιτες των Γυμνασίων ή Λυκείων της Τριπόλεως,
β) να αρίστευσαν κατά την απόλυσή τους,
γ) να είναι αποδεδειγμένα άπορες τόσο κατά τον χρόνο της επιλογής τους που θα γίνει μέχρι τις 04.11.2016 όσο και κατά τον χρόνο της αναλήψεως του σχετικού βοηθήματος,
δ) να επίκειται γάμος τους και να έχει τελεσθεί κατά τον χρόνο της αναλήψεως του βοηθήματος, η οποία θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους 2016,
ε) να έχουν συμπληρώσει το 18ον έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ον.
2. Το χρηματικό όριο της απορίας ορίζεται κλιμακωτά αναλόγως και της οικογενειακής καταστάσεως της ενδιαφερομένης, ως εξής:
Α) Οικογένεια με ένα (1) εξαρτώμενο μέλος με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 €,
Β) Οικογένεια με δυο (2) εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 €,
Γ) Οικογένεια με τρία (3) εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000 €,
Δ) Οικογένεια με τέσσερα (4) και άνω εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 22.000 €.
Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια, τότε μπορούν να προσαυξηθούν κατά 1.500 € το κάθε ένα προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός του ιδρύματος.
3. Τα εγκριθέντα γαμήλια βοηθήματα για την τρέχουσα περίοδο είναι τέσσερα (4) εκ ποσού εκάστου έως 4.000 €, σε περίπτωση δε μη υπάρξεως ενδιαφέροντος ή μη εγκρίσεως κάποιων εκ των ενδιαφερομένων, θα προσαυξάνεται αναλόγως το γαμήλιο βοήθημα των τελικώς εγκριθησομένων μέχρι τού ως άνω ανώτατου ορίου, που ορίζεται ετησίως από τον Οργανισμό τού Ιδρύματος.
4. Σε περίπτωση μη εκπληρώσεως των παραπάνω προϋποθέσεων, τότε το ποσό το οποίο προορίζεται για γαμήλιο βοήθημα ή τυχόν αδιάθετο, μπορεί να μεταφερθεί στο ποσό που προορίζεται για τις υποτροφίες.
5. Σχετικά έντυπα, τα γενικά δικαιολογητικά που οφείλει να προσκομίσει η ενδιαφερομένη για τη λήψη του γαμηλίου βοηθήματος μέχρι την Παρασκευή 21η Οκτωβρίου 2016, καθώς και οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.idryma-delis.gr κάτω από την ενότητα «ΑΙΤΗΣΕΙΣ».
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την 21η Οκτωβρίου 2016 δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου