31.8.16

«ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! Διπλασιάζεται η εισφορά ασθένειας!


agrotes-katasxeseis

​Ανατροπές-σοκ στις εισφορές ασθένειας και στην αναγνώριση πλασματικού χρόνου έρχονται για τους αγρότες σε δύο δόσεις. 
Για τις εισφορές ασθένειας, το νέο «ραπόρτο» που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση λέει να καταργηθούν οι εξαιρέσεις που έχουν νομοθετηθεί και προβλέπουν χαμηλότερο ασφάλιστρο από το 6,95%. Για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου,  σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι εκπτώσεις 15% που έχουν όσοι ασφαλισμένοι πληρώνουν «επιτόπου» και όχι σε δόσεις το κόστος της εξαγοράς.
Και οι δύο αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1/1/2017, καθώς αποτελούν μέρος από τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση εντός Σεπτεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη -και πιο δύσκολη- αξιολόγηση του Οκτωβρίου.
Στις εισφορές ασθένειας, αυτό που λένε οι δανειστές είναι ότι και για τους αγρότες το ποσοστό θα πρέπει να είναι στο 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος από την 1/1/2017, ενώ η διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει σταδιακή αύξηση των εισφορών ασθένειας ως εξής:
  • Στο 3,61% επί των υφιστάμενων ασφαλιστικών κατηγοριών για το 2016
  • Στο 4,73% του εισοδήματος για το 2017
  • Στο 5,84% του εισοδήματος για το 2018
  • Στο 6,95% του εισοδήματος από το 2019
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το θέμα των εισφορών ασθένειας είναι σχεδόν τελειωμένο και το μόνο που απομένει είναι να αποτυπωθεί σε νόμο. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες που υπολόγιζαν ότι το 2017 θα πληρώσουν την ασθένεια με 4,73% του ασφαλιστέου εισοδήματος, τώρα θα πρέπει να προετοιμάζονται για το σοκ της εισφοράς στο 6,95% του εισοδήματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου