19.8.16

ΕΠΟ: «Λουδοβίκος ο Κοντονής, εξυπηρετεί συμφέροντα»

Με μια πολύ σκληρή σε ύφος ανακοίνωση απάντησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να αναβάλει την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος της Super League τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου. 
Η Ομοσπονδία αποκαλεί τον πολιτικό προϊστάμενο του ελληνικού αθλητισμού «Λουδοβίκο» που διακατέχεται από τη λογική «το ποδόσφαιρο είμαι εγώ». Επίσης, του καταλογίζει πως μοναδικό μέλημα και στόχος είναι η διάλυση του αθλήματος, η οικονομική εξόντωση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η ισοπέδωση των Εθνικών ομάδων, η εξαθλίωση έως και εξαφάνιση των ερασιτεχνικών σωματείων και αθλητών. Ακόμη, κατηγορεί τον κ. Κοντονή ότι με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα, με στόχο να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας για να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί και η σημερινή απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή να παρέμβει για άλλη μια φορά με τρόπο απροκάλυπτο και πλήρως προσχηματικό στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ούτως ή άλλως μας είχε προϊδεάσει τις ημέρες που προηγήθηκαν με τις διαρροές των αυλικών του προς τα αγαπημένα του ΜΜΕ. Με τη γνωστή συμπεριφορά του, ως άλλος? Λουδοβίκος και με τη? λογική του πως "?το ποδόσφαιρο είμαι εγώ", επικαλούμενος τεταμένο κλίμα και αντιπαλότητα, την οποία πρώτος και καλύτερος τροφοδοτεί με τις ενέργειές του καθημερινά, αποφάσισε ότι μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αγωνιστική δραστηριότητα της Super League, της οποίας ούτε ένας αγώνας δεν έχει διεξαχθεί!!

'Αρα, λοιπόν, προς τι η σπουδή του για την αναστολή τους και στηριζόμενος που; Σε έναν νόμο που ο ίδιος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης αποδοκίμαζε και κατακεραύνωνε, τον οποίο ως πολιτικός προϊστάμενος τους αθλητισμού δήθεν άλλαξε με άλλους δύο δικούς του και κυρίως, αγνοώντας αυτά που του επισημάνθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες από τη FIFA & UEFA σε ό,τι αφορά την? έννοια του να διακόπτει κάθε τρεις και λίγο το ποδόσφαιρο.

Τι του είπαν οι δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές στην από 27 Ιουλίου 2016 κοινή επιστολή τους; Επί λέξει ότι "?η FIFA και η UEFA αντιλαμβάνονται την ανάγκη λήψης μέτρων από τις κρατικές αρχές (όπως η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κ.λπ.) προκειμένου να καταπολεμηθεί ο χουλιγκανισμός και ο ρατσισμός στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των διοργανώσεων που οργανώνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καθόσον μια από τις θεμελιώδεις αποστολές των κρατικών αρχών είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης στις αθλητικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, η FIFA και η UEFA θεωρούν ότι η αναστολή της διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων θα μπορούσε μόνο να ληφθεί μετά την δέουσα διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ήτοι ως έσχατο μέτρο ("ultima ratio") ή, με άλλα λόγια, μόνο εφόσον πιο επιεική ή λιγότερο αυστηρά μέτρα (όπως ο μερικός αποκλεισμός του γηπέδου ή αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) δεν επιτρέπουν την εγγύηση της δημόσιας τάξης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οι FIFA/UEFA αποφάσισαν να παρέμβουν εφέτος προκειμένου να επανορθώσουν την κατάσταση αναφορικά με την απόφασή σας να ακυρώσετε την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/16".

Ασφαλώς ο κ. Κοντονής ούτε κουβέντα δεν είπε, αν και λαλίστατος, για το θέμα. Και γιατί να το πράξει άλλωστε. Πρώτη φορά είναι που άλλα λέει πίσω από κλειστές πόρτες στους συνομιλητές του και άλλα πράττει μόλις αυτοί φύγουν. Έχει γίνει συνήθεια πλέον. Αλλά όχι και λατρεία όμως. Η παρουσία, η πορεία και οι πράξεις του όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη θέση που κατέχει, έχει αποδείξει ότι το μοναδικό του μέλημα και στόχος είναι η διάλυση του αθλήματος, η οικονομική εξόντωση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η ισοπέδωση των Εθνικών Ομάδων, η εξαθλίωση έως και εξαφάνιση των ερασιτεχνικών σωματείων και αθλητών.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα και αποκλειστικός του στόχος είναι να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας και εν τέλει να ελέγξει πλήρως το επί του παρόντος ανεξάρτητο ελληνικό ποδόσφαιρο ως άλλος? βασιλιάς. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη και θα προασπίσει μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο τρόπο την ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου και τη λειτουργία του μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες όπως έχουν οριστεί από FIFA και UEFA».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου