17.8.16

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Οι επιχειρηματίες που θα πάρουν άδειες για τηλεόραση

Δηλώνουν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά έχουν ήδη προαποφασίσει πόσες άδειες θα δοθούν και –κυρίως– ποιοι θα τις πάρουν. 

Γνωρίζουν ότι η διαδικασία είναι νομικά και συνταγματικά έωλη αλλά αυτοί υποστηρίζουν το αντίθετο. Είναι από τις περιπτώσεις που η διαδικασία παράγει τα πραγματικά αποτελέσματα, ενώ η ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει μόνον τυπικό χαρακτήρα. 

Το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας για πρόγραμμα ποικίλης ύλης είναι απλό και συγκεκριμένο: 

Άδειες φέρεται να παίρνουν οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης.

Επίσης ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα πάρει άδεια με σύμμαχο και βασικό χρηματοδότη τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Ακόμη άδεια θα πάρει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας με τον οποίον θα συνεργαστούν ο Γιώργος Κουρής και ο Δημήτρης Μάρης. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται ότι θα υποβάλλει αίτηση για τη δημιουργία ενός «θεματικού» τηλεοπτικού σταθμού και ο ΣΚΑΪ θα μετατραπεί σε ένα αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι – τύπου CNN η ΒΒC– που θα προβάλλει μόνο εκπομπές λόγου.

 Για τον ΑΝΤ1 θα υπάρξει χώρος και τρόπος υποβολής άδειας για «θεματικό ψυχαγωγικό τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας» και ο κύκλος θα κλείσει. 

Η διαδικασία αυτή θα έχει επιτύχει τον αποκλεισμό του «μισητού» ΜEGA. 
 Πάντως θα εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά νομικά προβλήματα και η πιθανότερη εξέλιξη είναι ότι κάποια στιγμή δικαστήριο στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη θα κηρύξει τη διαδικασία αντισυνταγματική…

Χρήστος Ν. Κώνστας

Το άρθρο δημοσιεύθηκε με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Παρασκήνιο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου