7.8.16

Χάλασε μια δυνατή σχέση, μια ισχυρή φιλία

Εκτός από τις κοινές εμφανίσεις τους, που ανήκουν πλέον στο παρελθόν, η Ραχήλ Μακρή φαίνεται ότι έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μέχρι προσφάτως προωθούσε με ιδιαίτερο πάθος.

Οι φήμες που ήθελαν τις μέχρι πρότινος κολλητές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή να έχουν έρθει σε ρήξη επιβεβαιώνονται σταδιακά από την …ψύχρα που επικρατεί εδώ και λίγες εβδομάδες στη σχέση τους.

Μπορεί και οι δυο τους να τηρούν σιγήν ιχθύος στους ψιθύρους που ακούγονται στα πολιτικά πηγαδάκια, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, ως συνήθως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Εκτός από τις κοινές εμφανίσεις τους, που ανήκουν πλέον στο παρελθόν, η Ραχήλ Μακρή φαίνεται ότι έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μέχρι προσφάτως προωθούσε με ιδιαίτερο πάθος.
Δεν έχει, άλλωστε, περάσει πολύς καιρός από τότε που έχει βρεθεί στον Λυκαβηττό, εκεί όπου γιορτάστηκε μετά μουσικής η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Η Μακρή, μάλιστα, δεν σταματούσε να απαθανατίζει με το κινητό της τη φίλη της, όταν εκείνη ανέβηκε στη σκηνή με την Ελένη Βιτάλη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλους καλλιτέχνες για να απευθυνθεί στο κοινό που την τίμησε με την παρουσία του.
Σήμερα το σκηνικό έχει αλλάξει και η Ραχήλ κρατά τις αποστάσεις της, καθώς η άκρατη φιλοδοξία που χαρακτηρίζει και τις δυο γυναίκες είναι, κατά πληροφορίες, αυτή που ευθύνεται για το σπάσιμο της συμμαχίας τους.
Οταν βρέθηκε κάτω από την ίδια πολιτική σκέπη, τα ηνία της οποίας κρατούσε η Κωνσταντοπούλου, άρχισαν τα προβλήματα. «Η Ζωή είναι ιδιαίτερα απαιτητική με τους συνεργάτες της. Η Ραχήλ απαιτούσε διαφορετική συμπεριφορά, πιστεύοντας ότι θα είναι το νούμερο δύο. Δεν τα πήγαινε καλά και με την ενιαία γραμμή που η Ζωή ορίζει, έτσι ώστε τα στελέχη της να έχουν κοινή φωνή. Δεν αποδέχεται την παραμικρή παρέκκλιση» σχολιάζει πρώην συνεργάτης της. Σε αυτό αντέδρασε η Ραχήλ που έχει αποδείξει ότι δυσκολεύεται να ακολουθεί κανόνες.
Αγκάθι
Το μεγαλύτερο αγκάθι στη σχέση τους, όμως, προήλθε από τρίτους και όχι από καθεαυτήν τη σχέση τους, την οποία όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα στενή.
Όταν η Ζωή ίδρυσε την Πλεύση, ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων την πλαισίωσε και τη στήριξε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. «Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Το μόνο που τους ένωνε ήταν η αγάπη και η πίστη που είχαν στο πρόσωπο της Ζωής. Πολλοί απ’ αυτούς, όμως, αντιπαθούν τη Ραχήλ» μαρτυρεί πηγή που γνωρίζει πράγματα.Από τη μια, υπάρχει το άκρως αριστερό κομμάτι που εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μνημονιακή στροφή του. Από την άλλη, τα άτομα που δεν εντάχθηκαν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον διάσπαρτο χώρο των κινημάτων. Αυτά δεν αποδέχτηκαν ποτέ τη Ραχήλ. Την αντιμετώπιζαν σαν ξένο σώμα. Το πολιτικό ξεκίνημά της στους ΑΝΕΛ και οι πατριωτικές ανησυχίες της αρκούσαν και περίσσευαν για να τη στοχοποιήσουν. Μάλλον αρνητική στάση τήρησαν κατά κανόνα και τα στελέχη που προέρχονται από τον φιλικό κύκλο της μητέρας της Ζωής, της παλιάς δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου, αλλά και του πατέρα της, του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου. Αρκετοί εξ αυτών έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η παρουσία της Ραχήλ αποδυναμώνει το εγχείρημα,  επειδή προσελκύει λάθος κόσμο. Όταν κάποιος από αυτούς ρωτούσε τη Ζωή αν θα ενταχθεί στο κόμμα της η Ραχήλ απαντούσε με ένα ξερό «ναι» και μετά ρωτούσε προκλητικά: «Γιατί; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;».

Περιθωριοποίηση
Αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις, όμως, φαίνεται ότι τελικά επηρέασαν τη σχέση των δύο γυναικών. Η Ραχήλ ένιωσε ότι, παρότι στάθηκε με ιδιαίτερη θερμή και πίστη δίπλα στη Ζωή, άρχισε να παραμερίζεται από ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στο σκηνικό. Αν και δημοσίως δεν κατηγορεί τη φίλη της, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τής χρεώνει ότι δεν την προστάτεψε από όσους επιδιώκουν την πολιτική περιθωριοποίησή της.
Στην αντίπερα όχθη, η Κωσταντοπούλου θεωρεί ότι πάλεψε για να επιβάλει τη Μακρή και δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Επιπλέον, τώρα που έχει το δικό της κόμμα δεν επιθυμεί ούτε να της κλέβει την παράσταση η Ραχήλ ούτε να παρεμβαίνει στα πάντα, χωρίς πρώτα να παίρνει τη γραμμή από την ίδια.
Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά, με τη Μακρή να μένει έξω από τον κομματικό πυρήνα της Πλεύσης και την προσωπική σχέση των δύο γυναικών να έχει μπει στον …πάγο.
«Δύσκολα οι δυο τους θα φτάσουν στα άκρα. Η σχέση τους βασίστηκε στη συμπάθεια, που μετατράπηκε σε φιλία. Δεν νομίζω ότι, ακόμα και αν οι πολιτικοί δρόμοι τους χωρίσουν, θα βγουν να κακολογούν η μία την άλλη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έχουμε δει και χειρότερα. Είναι και οι δύο συγκρουσιακές και αυτόν δεν αποκλείει καμία εξέλιξη» σχολιάζει άνθρωπος που γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω».


Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου