13.8.16

Colpo grosso στο Κωλονάκι για λεία 1.000.000 ευρώ!

Απίθανη κομπίνα από απατεώνες, που έπεισαν 60χρονη να τους δώσει 500.000 που είχε σε θυρίδα και άλλα τόσα που είχε φυλαγμένα στο σπίτι

Τελικά λεφτά υπάρχουν και είναι καλά κρυμμένα, όχι μόνο σε θυρίδες τραπεζών, αλλά και στα σπίτια, κάτω από τα στρώματα, ή ακόμη και σε εγκαταλειμμένα εργοστάσια! Και μιλάμε για μεγάλα ποσά (φυσικά, αδήλωτα), που τέτοιες εποχές μοιάζουν αμύθητα και βρίσκονται στην κατοχή κάποιων που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα κρατήσουν κρυφά... έτσι, για μια ώρα ανάγκης. Ισως γι' αυτό το λένε και... «μαύρο χρήμα», επειδή φυλάσσεται για ώρες δύσκολες, που πιθανόν να έρθουν. Ωστόσο, κάποιοι γνωρίζουν όχι μόνο πού, αλλά και πώς θα τσιμπήσουν το παραδάκι.

Φαίνεται πώς οι απατεώνες έχουν βρει νέες μεθόδους, που δεν χωράει ο νους, για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. Μην πάει ο νους σας σε συμμορίες που πλησιάζουν συνταξιούχους κάθε τέλος του μήνα με διάφορες προφάσεις. Το κόλπο που έφερε εις πέρας προ δυο ημερών μια ομάδα επιτηδείων ήταν αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και η... μπάζα τεράστια. Ενα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ ήταν η λεία, η οποία (κυριολεκτικά) τους παραδόθηκε χέρι με χέρι από το ίδιο το θύμα τους!
Το τηλεφώνημα
Σύμφωνα με πηγή της «Εspresso», το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης μια 60χρονη κυρία του Κολωνακίου δέχτηκε τηλεφώνημα από τράπεζα -έτσι τουλάχιστον πίστευε- όπου κάποιος που συστήθηκε ως υπάλληλος την ενημέρωσε ότι τα λεφτά που είχε στη θυρίδα της (και τα οποία ανέρχονταν σε 500.000 ευρώ!) μπορούσε να τα μεταφέρει σε λογαριασμό της στην τράπεζα, αφού σύντομα θα αρθούν τα capital controls κι εκείνη θα μπορεί να κάνει απεριόριστες αναλήψεις όποτε θελήσει.
Βλέποντας ότι θα ήταν μια συμφέρουσα κίνηση και θέλοντας να έχει την ευχέρεια της διαχείρισης των χρημάτων της, η γυναίκα πείστηκε. Αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Στο σπίτι της είχε φυλαγμένα άλλα τόσα χρήματα, δηλαδή άλλα 500.000 ευρώ, έτσι για να βρίσκονται! Αποφάσισε, λοιπόν, να τα πάει κι αυτά στην τράπεζα, για να είναι... σε υπεύθυνα χέρια! Ο υποτιθέμενος υπάλληλος, μάλιστα, προσφέρθηκε να τη διευκολύνει για λόγους... ασφαλείας, στέλνοντάς της ανθρώπους του ομίλου για να την πάρουν με αυτοκίνητο και να την οδηγήσουν ως την τράπεζα, ώστε να διασφαλίσουν την ίδια και το τόσο μεγάλο ποσό που θα είχε μαζί της!
Ολοι μαζί στο κατάστημα
Εκείνη δέχθηκε και τα μέλη της σπείρας τη συνόδευσαν από το Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι μαζί έφτασαν στο τραπεζικό κατάστημα όπου έχει τη θυρίδα και αφού η 60χρονη έβγαλε τα άλλα 500.000 ευρώ, συνοδευόμενη από πραγματικό, αυτή τη φορά, υπάλληλο, τα παρέδωσε στους... ευγενικούς συνοδούς της. Εκείνοι της είπαν να καθίσει στο σαλόνι και να τους περιμένει να φέρουν τα σχετικά έγγραφα, για να γίνει η κατάθεση στον λογαριασμό της με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες κι ακόμη περισσότερες, αφού το ποσό ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο.
Φυσικά, οι επιτήδειοι δεν... επέστρεψαν ποτέ και εξαφανίστηκαν με το 1.000.000 ευρώ! Υστερα από αρκετή ώρα αναμονής η γυναίκα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κομπίνας και ότι οι αδίστακτοι δράστες είχαν γίνει άφαντοι με τα χρήματα και κάλεσε την Αστυνομία, στην οποία έδωσε κατάθεση. Ομως, ήταν πια πολύ αργά... Ο σύζυγός της, που ενημερώθηκε για την κλοπή «μαμούθ», δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του και στην κακή τύχη του.
Γεωργιανή ξάφρισε 1.700.000 € «μαύρα» από κύριο που τα φύλαγε σε παλιό εργοστάσιο
Ανάλογο περιστατικό συνέβη πριν από λίγο καιρό και σε περιοχή του Πειραιά. Αυτή τη φορά η κομπίνα μπορεί να μην ήταν τόσο ευρηματική, ωστόσο τα λάφυρα που απέφερε ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Μια Γεωργιανή, που δούλευε σε έναν ευκατάστατο κύριο, του εξιστόρησε το δράμα της λέγοντάς του ότι το προηγούμενο βράδυ της έκλεψαν τα χρυσαφικά της, και του ζήτησε να βάλει τα λιγοστά που της απέμειναν στο χρηματοκιβώτιό του για να είναι ασφαλή. Εκείνος δέχτηκε και την οδήγησε στο μέρος όπου φύλασσε τα χρήματά του, ένα παλιό εργοστάσιο, το οποίο είχε στην κατοχή του σε περιοχή του Πειραιά και δεν λειτουργεί πλέον. Η οικιακή βοηθός, η οποία φυσικά ήταν το «δόλωμα» σπείρας Γεωργιανών, αφού είδε τα κατατόπια και όλα όσα χρειάζονταν για να ξαφρίσει το περιεχόμενο, τοποθέτησε μέσα κάποιες απομιμήσεις κοσμημάτων. Την επόμενη μέρα ο κύριος πήγε στο χρηματοκιβώτιο, αλλά το βρήκε άδειο! Το ποσό το οποίο έκανε φτερά ήταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.700.000 ευρώ! Αλλά το πάθημά του είχε και συνέχεια, καθώς τα χρήματα ήταν... «μαύρα» και δεν μπορούσε να δηλώσει στην Αστυνομία το ακριβές ποσό της κλοπής!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου