11.8.16

Cosco: Συγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Τσίπρας;


Μαύρη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τον Δρίτσα η χθεσινή. Υπό κανονικές συνθήκες και σε κανονικές χώρες θα είχαν παραιτηθεί, αλλά από πότε υπάρχει φιλότιμο στην αριστερά για να το βρουν αυτοί. 

Σήμερα οι Κινέζοι πάτησαν το πόδι τους οριστικά στο Λιμάνι του Πειραιά καθώς επικυρώθηκε η σύμβαση με την Cosco και έπεσαν τα 368 εκατ. ευρώ για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ.
Ευτυχώς δεν βρέθηκαν... αρχαία στο λιμάνι και ο Μπαλτάς είχε να ασχοληθεί με άλλους αρχαιολογικούς χώρους, οπότε η συμφωνία τέλειωσε και ξεκινά νέα εποχή. Αλλά δεν είναι μακριά εκείνες οι μέρες της οργής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τότε που ούρλιαζαν για τους αποικιοκράτες Κινέζους, τότε που έλεγαν προδότη τον Σαμαρά γιατί είχε προχωρήσει τη διαδικασία πώλησης του λιμανιού. 

Μετά την ορκωμοσία της πρώτης φοράς αριστερά ο Δρίτσας ως νέος υπουργός Ναυτιλίας είχε δηλώσει: 

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ».

Σε παλιότερη δήλωση τους οι άλλοτε σύντροφοι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας κατήγγειλαν ότι «η κυβερνητική εμμονή να επικυρωθεί, μετά και τη φερόμενη ως έγκριση της ΕΕ, ο λεγόμενος "φιλικός διακανονισμός" με την Cosco, αποτελεί μια προνομιακή και άκρως επιζήμια για το δημόσιο παραχώρηση προς την τελευταία και συνιστά μέγα σκάνδαλο. 

Στην ουσία, μέσω της μεθόδευσης του "φιλικού διακανονισμού", η κυβέρνηση εκχωρεί φωτογραφικά και έναντι «ανύπαρκτου» τιμήματος, στην Cosco, όλο το λιμάνι του Πειραιά, αφού μετά από αυτόν το σκανδαλώδη διακανονισμό, ακυρώνεται στην πράξη κάθε ίχνος διαγωνιστικής διαδικασίας, για μια ούτως ή άλλως απαράδεκτη εκποίηση, του στρατηγικότερου λιμανιού της χώρας».

Έλεγαν ακόμη πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να προβαίνει σε πράξεις και αποφάσεις που ξεπουλάνε τη χώρα και υποθηκεύουν το μέλλον της, ενώ το ΔΣ του ΟΛΠ, εντεταλμένο να προασπίσει το λιμάνι του Πειραιά και το δημόσιο και κοινωνικό προσανατολισμό του, δεν διαθέτει καμία εξουσιοδότηση να τις επικυρώνει, παραβιάζοντας το καθήκον του και κάθε έννοια νομιμότητας».

Και συμπλήρωναν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίσει και τώρα ως αντιπολίτευση και γρήγορα ως κυβέρνηση και με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτει, τον δημόσιο χαρακτήρα και τον κοινωνικό προσανατολισμό του λιμανιού του Πειραιά, μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και αναβάθμισής του».

Καλά ο Λαφαζάνης είχε το θάρρος και την εντιμότητα να σηκωθεί και να φύγει και να πετάει τώρα πέτρες από το απέναντι πεζοδρόμιο. 

Ο Τσίπρας και ο Δρίτσας γιατί ακόμη και τώρα κάνουν τον... Κινέζο; 

Τουλάχιστον μια συγγνώμη από όλους εκείνους που προώθησαν την στρατηγική συνεργασία με την Cosco δεν θα ζητήσουν;



antinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου