6.8.16

Χίλτον: Στα χέρια Κωνσταντακόπουλου – Costa Navarino και του τουρκικού όμιλου Dogus

Ιονική Ξενοδοχειακή: Η κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ- Dogus προτιμητέος επενδυτής για το Hilton
Την κοινοπραξία των εταιρειών  Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (αδελφοί Κωνσταντακόπουλοι – Costa Navarino με τον σαουδοαραβικό όμιλο Olayan) και D-Marine Investments Holding B.V (τουρκικός όμιλος Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ) επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.
Ο τουρκικός όμιλος Dogus, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του  μοναδικού ξενοδοχείου 6+ αστέρων στην Τουρκία, του D-Hotel Maris, είχε καταθέσει προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα των LAMDA και ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στη διαχείριση των μαρινών Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Ιονική Ξενοδοχειακή αναφέρει ότι έλαβε σήμερα 5/8 την ακόλουθη επιστολή από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank :

“Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. (Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. ) ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών (“Δεσμευτικές Προσφορές”) που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. (“Διαδικασία”).
Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή (“Προτιμητέος Επενδυτής”) την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου