22.8.16

Συνελήφθη εκατομμυριούχος του facebook!

Η Ελλάδα είναι η χώρα των μαθητευόμενων μάγων. 
 
Η «μαγεία» αποτελεί το συστατικό της ιδεολογίας τους και όπως είναι φυσικό, τους προικίζει με μεταφυσικές ιδιότητες, όταν αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας. 

Εκτός αυτού, η «ελίτ» αυτή των «ανώτερων» Ελλήνων, που στην Πολιτεία του Πλάτωνα θα κατείχαν σίγουρα, δεσπόζουσα θέση, διαθέτει και ειδικές ικανότητες στη ευρηματικότητα της διοίκησης.
Παλιότερα, πριν την μιντιακή επανάσταση δεν είχαν τον τρόπο να μας αποκαλύπτουν τον τρόπο που κυβερνούσαν αλλά τώρα, δεν χάνουν ευκαιρία να πανηγυρίζουν τις πρωτότυπες ιδέες τους.

Δεν έχω παρά να σας θυμίσω την αποφασιστικότητα όλων των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης, όταν κέρδιζαν τις εκλογές και έκαναν τις πρώτες δηλώσεις. Για να καταλήξω, στις πιο πρόσφατες καταπληκτικές σκέψεις του υπουργού Μάρδα, του υπουργού Παιδείας, Φίλη, του ΥΠΕΘΑ Καμμένου και οπωσδήποτε, του κλασικού «παντογνώστη αφηγητή» Τρύφωνα Αλεξιάδη!

Να λοιπόν, η καινούρια ιδέα, η οποία κάνει θραύση μετά την ανακοίνωσή της στο «Βήμα της Κυριακής»:

Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,58 εκατομμύρια φορολογούμενους, με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του να τους πατάξει, με όποιον εργαλείο διαθέτει στο οπλοστάσιό του! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας βέβαια, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από υποθηκοφυλακεία, τράπεζες, εφορίες, κτηματολόγιο κ.λπ., αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.ά.). Οι φοροελεγκτές του ΣΔΟΕ, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Θα μου πεις τώρα πού είναι το κακό. Στην ανάλυση του σχεδίου, πουθενά.
Στην εκτίμηση και στη «γοητεία» της «πανηγυρικής» ανακοίνωσης βρίσκεται, ως συνήθως το γέλιο.
Και γενικότερα, όλες οι ξεκαρδιστικές αποφάσεις των διαχρονικών «ράμπο» της οικονομίας προκαλούν αίσθηση απάτης, με τον τρόπο που ανακοινώνονται στην κοινή γνώμη και στα σίριαλ που ξεκινούν στην μιντιακή αναμετάδοση.
Γιατί πίσω από τα δραματικά πρωτοσέλιδα που προκαλούν «τρόμο» στους φοροφυγάδες, κρύβεται πάντα, ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής «σανού»!
Με λίγα λόγια, όταν θέλουμε να πείσουμε για τον ρόλο μας ως τιμητές των πάντων, απλά κραυγάζουμε αποφασιστικά, σε όλους, τις μεγαλοϊδεατικές προθέσεις μας. Και τις περισσότερες φορές, δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να τις εφαρμόσουμε …
Θα καταγράψω μόνο ένα πρόσφατο περιστατικό από την γελοιότητα του ελέγχου της φοροδιαφυγής που επικρατεί πανελλαδικά. Εφοριακοί από την Κρήτη που προσποιούνταν το ερωτευμένο ζευγάρι, ανακάλυψαν απίστευτες παραβάσεις σε νησιά των Κυκλάδων (Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη). Η απορία τους όμως ήταν γιατί οι τοπικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να ελέγξουν τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις και έπρεπε να σταλούν οι ίδιοι!
Ολόκληρη η Ελλάδα αντιστέκεται σθεναρά, σε ένα φορολογικό σύστημα που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί πουθενά, με τους παραλογισμούς και τις αυθαιρεσίες που περιέχει. Πόσω μάλλον, σε μία χώρα όπου η φοροδιαφυγή ήταν ανέκαθεν το εθνικό μας σπορ για πολλούς και διάφορους λόγους. Και επιπλέον, όταν η «διάσωση» των επιχειρηματικών εσόδων τείνει να αποκτήσει ηθικό άλλοθι, μπροστά στην αδικία που επικαλούνται όλοι για να επιβιώσουν ή και να πλουτίσουν, αρπάζοντας την ευκαιρία.

Αναζητείται λοιπόν, «εκατομμυριούχος» στο facebook, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και σπαρταριστές ατάκες. Μπας και εμπεδώσουμε όλοι τον παρωχημένο χαφιεδισμό, με τον οποίο θέλουν τα οθωμανικά κατάλοιπα της Νότιας Βαλκανικής να μας φοβίσουν για να πληρώσουμε φόρους.
Δεν αντέχεται άλλο αυτό το «τσίρκο» με τους «ταχυδακτυλουργούς».
Οι μεθοδεύσεις τους και οι κώδικες επικοινωνίας που χρησιμοποιούν δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά.
Τον μόνο που φοβίζουν είναι η κυρία Βενετία που ακούει στην τηλεόραση τις ανοησίες τους. Αλλά αυτή δεν έχει καν facebook…


Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου