1.8.16

KALAMATA:21 - Έρευνα για την ταυτότητα και τον τουρισμό στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
 Ανάμεσα σε δεκατέσσερις υποψήφιες πόλεις, η Καλαμάτα προκρίθηκε στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, μαζί με την Ελευσίνα και τη Ρόδο, και πλέον προγραμματίζει την πιθανή φιλοξενία του τίτλου με κάθε λεπτομέρεια. Ένας από τους τομείς που άπτονται του ενδιαφέροντος μιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι και ο τουρισμός. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στον τομέα του τουρισμού στην πόλη μας κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ενιαίου Τουριστικού Στρατηγικού Σχεδίου για την πόλη της Καλαμάτας.
Για τη δημιουργία του εν λόγω Σχεδίου της Καλαμάτας, η Ομάδα Έργου του Τουριστικού Σχεδιασμού του KALAMATA:21, έχει δημιουργήσει το ερωτηματολόγιο που έχει ως στόχο τηνκαταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα του τουρισμού, την αναζήτηση της ταυτότητας και της τουριστικής εικόνας της Καλαμάτας και την καταγραφή του οράματος των πολιτών για την Καλαμάτα και της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει η πόλη στο μέλλον.
Η έρευνα απευθύνεται σε όλους και θα διεξάγεται όλο το καλοκαίρι, ενώ δείγματα θα λαμβάνονται μέχρι και τον Οκτώβριο.
Αφιερώνοντας μόλις 5 λεπτά καλούνται τόσο κάτοικοι και επαγγελματίες της Καλαμάτας όσο και επισκέπτες να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο online ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://esurvey.gr/answer/149
Το ερωματολόγιο δημιουργήθηκε από τα μέλη της Ομάδας Έργου, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνονται στην εταιρία E-survey που έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα για το ερωτηματολόγιο, στο EliteCityResort που φιλοξενεί όλες τις συναντήσεις της ομάδας και στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που έχει βοηθήσει στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων για την έρευνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου