12.8.16

Τα εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ, η γάτα των Ιμαλαϊων και το οριστικό κόψιμο του MEGA


mega tsipraw

Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια, δηλαδή η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το MEGA

που τελικά κόπηκε οριστικά από την υποψηφιότητα των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
 Και όταν λέμε χρόνια, δεν αποτελεί έκφραση αλλά πραγματικότητα. Από το 2011 είχε ξεκινήσει το εμπάργκο της Κουμουνδούρου στο Megaλο κανάλι.
Στο στόχαστρο είχε μπει από νωρίς ο Γιάννης Πρετεντέρης με τον νυν πρωθυπουργό, τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλογίζει στο δελτίο ειδήσεων του MEGA πως υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, προσωπικού φίλου του αντιπροέδρου της κυβέρνηση, Ευάγγελου Βενιζέλου, τον είχε αποκλείσει επί δέκα μήνες.
 Η διαμάχη είχε ξεσπάσει από τότε δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση αλλά διεκδικούσε να ξεφύγει από το 3% και να γίνει κόμμα εξουσίας. Πολλοί θα θυμούνται επίσης, κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 -δηλαδή την Άνοιξη- τις κόντρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους διάφορους δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Χαρακτηριστική αυτή του Γιώργου Οικονομέα και του Δημήτρη Παπαδημούλη που αντάλλαξαν κατηγορίες με τον πρώτο να κατηγορεί τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ για αλαζονεία και τον δεύτερο να κάνει λόγο : «για γκεσέμια του μιντιακού συστήματος».
 Κατά την ίδια προεκλογική περίοδο η κόντρα μεταξύ MEGA– ΣΥΡΙΖΑ κορυφώθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού καταγγέλλοντας αποκλεισμό του.
Η κόντρα βέβαια κορυφώθηκε στις αρχές του 2013 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση έθετε μια σειρά ερωτημάτων στο MEGAκαι το δημοσιογράφο του σταθμού Γ. Πρετεντέρη. Αιτία η πρόσκληση του κου Πρετεντέρη προς την Κουμουνδούρου να προσκομίσει αποδείξεις και ονόματα ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κο Βενιζέλο με την υπόθεση Λαγκάρντ. Αυτό τουλάχιστον έγραφαν τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης. Φυσικά υπήρχε ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ όπου στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός MEGAκαι η διαχειρίστρια εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ απαντώντας ανέφεραν μεταξύ άλλων, στις κατηγόριες του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο που είχε πάρει, ότι οι πληροφορίες είναι ψευδείς και ότι η εταιρία έχει λάβει ως δάνειο το ποσό των 10 εκατ. ευρώ από το οποίο μετά από τις προμήθειες στις τράπεζες εκταμιεύτηκε το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση κατηγορώντας το MEGAγια τη μη μετάδοση της πρώτης ανακοίνωσής του.  
Οι εντάσεις και οι γκρίνιες αυτές συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια όταν για παράδειγμα το 2015 η κυβερνητικό εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού με την Όλγα Τρέμη και θέμα την υπόθεση του Γιάννη Πανούση και κατήγγειλε ότι της το αρνήθηκαν . Μιλώντας μάλιστα στην κρατική ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος κατήγγειλε το κανάλι για προπαγάνδα και λογοκρισία σε βάρος της.
Ο ανορθόδοξος αυτός πόλεμος είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τότε Πάνο Σκουρλέτη να χαρακτηρίζει το Megaως το πιο ακραίο σταλινικό μνημονιακό μπλοκ προσθέτοντας -αναφερόμενος στο ΔΟΛ – «πως γνωρίζει ο κ. Ψυχάρης ότι αν σπάσει το σύστημα διαπλοκής δεν θα παίρνει αφειδώς δάνεια για να κρατά μία χρεοκοπημένη επιχείρηση».  Δεν πρέπει τέλος να αψηφά κανείς και τις μυστικές συναντήσεις που έγιναν το 2014 μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και του Αλέξη Τσίπρα και οι οποίες ήρθαν στο φως με αλληλοκατηγορίες ένθεν και ένθεν και πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες για τη γάτα των Ιμαλάιων!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου