31.8.16

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές

Την επιστροφή στα ΑΕΙ των «αιώνιων» φοιτητών που διαγράφηκαν με το νόμο Διαμαντοπούλου λόγω μη εγγραφής τους σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, καθώς και την παροχή σε κρατούμενους - φοιτητές της δυνατότητας μετεγγραφής σε ΑΕΙ που εδρεύει στο νομό που λειτουργεί το κατάστημα κράτησης, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Στην τροπολογία υπάρχει, επίσης, ρύθμιση με την οποία αποκλείεται η μετακίνηση των καθηγητών όλων των βαθμίδων προς τα ΑΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανακοπεί η «αφαίμαξη», όπως τονίζεται, τμημάτων της περιφέρειας. Βάσει της ρύθμισης, παρατείνεται από τρία σε δέκα έτη η υποχρέωση των καθηγητών να παρέχουν υπηρεσία στο τμήμα προέλευσής τους, ενώ προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για την αποδεδειγμένα επαρκή στελέχωση του τμήματος από το οποίο ζητείται η μετακίνηση.
Εν τω μεταξύ, αμετακίνητος στη θέση του όσον αφορά τις διατάξεις που θέτουν περιορισμούς στις απολύσεις των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων εμφανίστηκε χθες από τη Βουλή ο Νίκος Φίλης, προαναγγέλλοντας παράλληλα νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου