10.9.16

Δρούσε για 10 μήνες - Εξαρθρώθηκε σπείρα με 47 διαρρήξεις στη Μεσσηνία

Η ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στις κλοπές συμμετείχαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση 11 άνδρες ηλικίας 17 ως 36 και δύο γυναίκες 19 και 46 χρόνων

Επί δέκα μήνες «άνοιγαν» συστηματικά σπίτια στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας τα 13 μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, η… χάρη των οποίων είχε φτάσει μέχρι τα Χανιά όπου είχαν κάνει μια από τις συνολικά 47 διαρρήξεις!

Στις κλοπές, που είχαν ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου του 2015 και σταμάτησαν στις 7 Αυγούστου φέτος, συμμετείχαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση 11 άνδρες ηλικίας 17 ως 36 και δύο γυναίκες 19 και 46 χρόνων. Από τα σπίτια που «χτύπησαν», είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Από αυτούς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Καλαμάτα μόνο ένας 30χρονος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικών Καλαμάτας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος που βαρύνουν και τους υπόλοιπους 12. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές και να εντοπιστούν τυχόν άγνωστοι συνεργοί τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάστηκαν σαράντα επτά περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στη Μεσσηνία και στα Χανιά 

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά δεκατρία άτομα, από τα οποία το ένα συνελήφθη, μετά από Ένταλμα Σύλληψης 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους 

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, καθώς και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Χανίων Κρήτης.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δεκατρείς (13) ημεδαποί, έντεκα (11) άνδρες, ηλικίας από 17 έως 36 ετών και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 19 και 46 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Από τους ανωτέρω, συνελήφθη σήμερα (9.9.2016) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 30χρονος, μετά από Ένταλμα Σύλληψης, του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.10.2015 έως την 7.8.2016, διέπραξαν συνολικά σαράντα έξι (46) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Χανίων Κρήτης.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Ο 30χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου