8.9.16

ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ - Τρόμος στη Γαλλία: 110 άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στα 3.800 μέτρα!


Τρόμος στη Γαλλία: 110 άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στα 3.800 μέτρα!

Εκατόν δέκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν απόψε στις καμπίνες του τελεφερίκ όπου επέβαιναν και το οποίο ακινητοποιήθηκε πάνω από τους παγετώνες του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους με ελικόπτερα στα πεδινά, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ύψος 3.800 μέτρων στο τελεφερίκ» που συνδέει το Αιγκίγ ντι Μιντί (3.842 μέτρα), σε γαλλικό έδαφος, στο Πουάντ Ελμπρονέ (3.462 μέτρα) στα σύνορα με την Ιταλία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νομάρχης της Άνω Σαβοΐας, Ζορζ Φρανσουά Λεκλέρκ.
Κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας «για αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά, εξήγησε στο AFP ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.
Από την πλευρά του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κι είχαν ως αποτέλεσμα να μπλέξουν τα καλώδια.
Οι αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων από αέρος, όπου συμμετέχουν τρία ελικόπτερα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
«Η επιχείρηση θα διαρκέσει κάποιο χρόνο όμως ο καιρός είναι καλός» διευκρίνισε ο Ντεσαβάν.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες. Διαθέτουν νερό και μέσα επικοινωνίας όμως αρχίζουν να δυσανασχετούν καθώς έχει περάσει πολλή ώρα» πρόσθεσε ο υπεύθυνος.
Η διαδρομή με το τελεφερίκ "Panoramique Mont-Blanc" είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ωστόσο οι επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί ήδη 2 ώρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου