«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

19.9.16

ΠΑΡΤΥ !!! Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ πήρε ο Καλογρίτσας από την Attica Bank


Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ πήρε ο Καλογρίτσας από την Attica Bank

Στοιχεία - φωτιά όσον αφορά τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την Attica Bank, επικαλείται σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.
Οπως αναφέρει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την ATTICA BANK, το οποίο παραδίδεται στον εισαγγελέα, ο τηλεοπτικός σταθμός αποκαλύπτει ότι ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια, να του έχουν δοθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το πάρτυ των χορηγήσεων στον κ. Καλογρίτσα, συνεχίζεται όμως και το 2016, με τον εργολάβο να έχει πάρει ακόμη 22 εκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία 15 μάλιστα, λίγο πριν τον διαγωνισμό για τις άδειος.
Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων του ΑLPHΑ και του STAR,  η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα  προνομιακό καθεστώς, το οποίο  συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την  τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη. Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκαλύπτει ότι ο κρουνός των εκατομμυρίων από την Τράπεζα  Αττικής προς τον κατασκευαστή και εν αναμονεί  καναλάρχη  Χρ. Καλογρίτσα άνοιξε κατά τρόπο εντυπωσιακά προκλητικό την περίοδο   που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.
Το πόρισμα το οποίο αποστέλλεται στις δικαστικές αρχές, κατά πληροφορίες  καταγράφει τα εξής ευρήματα:
-Την περίοδο από το  2011 έως το 2014 ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρίες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.
-Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 ,  ο κατασκευαστής πήρε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ.
-Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου  Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη  22,6 εκατ. από την τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρίες  συμφερόντων του. Από τις συγκεκριμένες εταιρίες ο επιχειρηματίας φέρεται να «τραβάει» μεγάλο μέρος των 15 εκατ. και εικάζεται ότι είναι χρήματα που χρησιμοποίησε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Επισημαίνεται ότι το πορισμα της ΤτΕ και του  SSM  έχει εξετάσει τα δάνεια και την πορεία της Τράπεζας Αττικής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.  Για τις δανειοδοτήσεις του 2016 εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ειδικός έλεγχος απο την επιθεώρηση των ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας από τον οποίο προέκυψαν τα ευρήματα για τα 22,7 εκάτ ευρω που πήρε ο κ. Καλογρίτσας.
Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά  για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της  τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των  15 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου