18.9.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αύριο το τελευταίο αντίο στον 14χρονο ποδοσφαιριστή

 Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον απροσδόκητο χαμό του Σωτήρη. 
Ήταν ένας άριστος μαθητής που λάτρευε τον αθλητισμό. 
Το απόγευμα της Δευτέρας η κηδεία του.

Το νήμα της ζωής για τον Σωτήρη Νικολακόπουλο κόπηκε κατά τη διάρκεια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στη Μεσσηνία ανάμεσα στην ομάδα του, Βέργα και τα Λέικα.
Ο 14χρονος αγωνιζόταν στο βασικό σχήμα και όλα εξελίσσονταν ομαλά.
 Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια, το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, δήλωσε, «κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό.
 Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια επαναφοράς. Υπήρχανε κάποια σημάδια αισιόδοξα για το πρώτο μισάωρο ωστόσο η καρδούλα του δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο λυπηρό γεγονός του θανάτου».
Ο Σωτήρης λάτρευε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Εκτός από την ομάδα του ήταν και βασικό μέλος της μικτής Μεσσηνίας. Άριστος μαθητής που ονειρευόταν ένα λαμπρό μέλλον.

Οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, «μας παραπονιόταν ότι κουραζότανε αλλά μας έλεγε να μην ανησυχούμε, δεν ήταν τίποτα», είπε ένας από αυτούς.
Φως στα αίτια του θανάτου του παιδιού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση ενώ η περίπτωση αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο το αν και κατά πόσο οι ερασιτέχνες αθλητές υποβάλλονται στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να μπορούν να αθλούνται χωρίς κινδύνους για την υγεία τους.
Η κηδεία του 14χρονου θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 17:30 στο Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου