«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

8.9.16

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - «Λουκέτο» στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου


«Λουκέτο» στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου

Με απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου «υποδέχονται» οι δάσκαλοι τη νέα σχολική χρονιά, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος στη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Κατηγορούν δε, το υπουργείο Παιδείας ότι με «μπαλώματα» και «τεχνάσματα» περιόρισε την ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν χαθεί 60 ώρες την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, κάτι που συνεπάγεται 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Τα κενά καλύφθηκαν για το σχολείο Φίλη, όχι για το σχολείο που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, προσθέτοντας ότι «με τις ρυθμίσεις που προωθούνται η Παιδεία επιστρέφει στη δεκαετία του΄80 και ακόμα και πιο πίσω».
Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι είναι η πρώτη φορά φέτος που πριν από την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών στην ειδική και γενική εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια. Οι πρώτες προσλήψεις φθάνουν τις 5.179, εκ των οποίων οι 3.695 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής εκπαίδευσης, αριθμός ο οποίος -σύμφωνα με το υπουργείο- είναι ο μεγαλύτερος για την πρώτη φάση κατά την τελευταία εξαετία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου