22.9.16

ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ POSEIDON CHALLENGE ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σταυροδρόμι όπου συναντιούνται η ιστορία και ο πολιτισμός με τον αθλητισμό.
 
Αυτό είναι το PoseidonChallenge που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον ΑΣ Ποσειδώνα Λαυρεωτικής στις 2 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου (στο δρόμο Σουνίου-Λαυρίου), του αγώνα 10χλμ και του αγώνα των παιδιών στο πρώτο δρομικό γεγονός στην ιστορία της πόλης.

«Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μας το 2009 και μετά από τόσα χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να την υλοποιήσουμε.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο που ήρθε για να μείνει και ελπίζουμε να γίνει θεσμός με τη στήριξη των χορηγών μας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΟΤ και φυσικά του Δήμου μας, της Λαυρεωτικής» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΣ Ποσειδώνα Λαυρεωτικής και ιδρυτής του Poseidon Challenge Γιάννης Παπαϊωάννου που όνειρό του είναι να δει κάποια στιγμή και την Ελλάδα να μεγαλουργεί και στον αθλητικό τουρισμό.
Η υπεύθυνη του Project Βίκυ Κοκκίνη ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δική τους συμβολή και επιμέλεια έτσι ώστε να παρουσιαστή το πρώτο "PREMIUM EVENT" στην Ελλάδα με δώρα και φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών. Στόχος: «να γίνει η Ελλάδα μια μεγάλη αθλητική πίστα που θα την επιλέγουν αθλητές από όλο τον κόσμο.»
Το κάλεσμα είναι σε όλους όσους αγαπούν την ιστορία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και παράλληλα είναι και εραστές της φύσης και της ζωής.
«Το πρώτο τρένο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Μουντζούρης του Λαυρίου ενώ επίσης δεν είναι ευρέως γνωστό ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας, που άλλαξε το ρου της ιστορίας της χώρας, είχε χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα των Αθηναίων από τα τα ορυχεία ασημιού της Μαρώνειας, στο Λαύριο. Τα οποία ο Θεμιστοκλής τους έπεισε να τα προσφέρουν για την κατασκευή των πλοίων και τη ναυπήγηση του στόλου. Συνεπώς η ιστορία του Λαυρίου είναι σπουδαία» θύμισε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς πρόσθεσε: «Το Λαύριο αγαπάει και στηρίζει τον αθλητισμό ενώ πλέον ξέρει να κάνει και πρωταθλητισμό όπως απέδειξε από πέρυσι η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας που ανέβηκε και παρέμεινε στην Α1 κατηγορία. Είναι δεδομένο ότι θα είμαστε δίπλα σε αυτή την κίνηση που προβάλλει πρώτα απ’ όλα την πόλη μας».
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συνοδινός ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στη ΓΓΑ συστάθηκε τμήμα που ασχολείται με τον αθλητικό τουρισμό σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.
Την εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι ολυμπιονίκες μας Μιχάλης Μουρούτσος, Βούλα Κοζομπόλη και Σοφία Παπαδοπούλου, χαιρέτησαν και η Διευθύντρια Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ Πηνελόπη Νομπιλάκη αλλά και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της αλυσίδας των ξενοδοχείων Grecotel Τσίχλης Γιάννης, και παραβρέθηκαν η GM της Hugo Boss Γεωργοπούλου Κατερίνα, ο πρόεδρος των Winners Group Seminars Μπατάλης Γιώργος, ο πρόεδρος τους ΙΕΚ Ιπποκράτειος Καββαδάς Θεμιστοκλής και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Puma Σούμπασης Γιάννης

Το   PoseidonChallenge, δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου αλλά μια διοργάνωση για όλη την οικογένεια, στην σκιά του Ναού του Ποσειδώνα, στα ίχνη της ακτογραμμής του Σουνίου, με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου να αφυπνίζει τις αισθήσεις.

Αθλητισμός, τουρισμός και ιστορία πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την διοργάνωση πολλαπλών διαδρομών οι οποίες ξεκινούν από την είσοδο του ξενοδοχείου GrecotelCapeSounio κι έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις.  Ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο Ημιμαραθώνιος δρόμος (21,1χμ) αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος αγώνας για παιδιά - FunRun - στο λιμάνι του Λαυρίου, δίνουν την δυνατότητα, το PoseidonChallenge να καταγραφεί όχι μόνο ως ένας Αγώνας Δρόμου,  αλλά και ως μια εμπειρία ζωής,  ανεξαρτήτου ηλικίας και … αντοχής.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το ChallengeGames, ένα μοναδικό γεγονός στο οποίο θα διεξαχθούν αναμετρήσεις μεταξύ των αθλητών με βάση τις φυσικές τους δυνάμεις, τη στρατηγική ικανότητα και την κριτική τους σκέψη.

Τελικός προορισμός για όλους η πόλη του Λαυρίου. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους.
Ο έμπειρος αθλητής θα κατηφορίσει από το Ναό του Ποσειδώνα και θα συνεχίζει παραλιακά ως την πόλη του Λαυρίου, παρέα με τη δύναμη που θα του προσφέρει το φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής.
Εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τον Ημιμαραθώνιο, θα ξαφνιαστούν αναμφίβολα όταν η πορεία τους θα περάσει μπροστά από το αρχαιότερο θέατρο στον κόσμο, το Θορικό, το οποίο ανέγγιχτο από το χρόνο αφηγείται την ιστορία του.

Τέλος τα παιδιά θα χαρούν τη δική τους εμπειρία στο Λιμάνι δίπλα στη θάλασσα.
Το PoseidonChallenge είναι μια γιορτή. Ένα αθλητικό γεγονός, μια συνάντηση πολιτισμού σε μια περιοχή υψηλής τουριστικής σημασίας.
Η συμμετοχή στο PoseidonChallenge δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή της Λαυρεωτικής, μιας περιοχής δίπλα από την Αθήνα αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρει.  Υποθαλάσσιο πλούτο, ο οποίος γίνεται γνωστός μέσω οργανωμένων καταδύσεων,  ιστιοπλοϊκές βόλτες στο απέραντο γαλάζιο με ορίζοντα τα νησιά, περιηγήσεις σε αρχαίες στοές στο μοναδικό δρυμό της Λαυρεωτικής και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα από τη γη.
Οι συμμετοχές αναμένεται να πλησιάσουν τις 500 για τον Ημιμαραθώνιο και άλλες τόσες για τον αγώνα των 10χλμ ενώ περίπου 150 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αντίστοιχο αγώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου