4.9.16

ΦΩΤΟ - Η σαλάτα ζύγιζε ....20 τόνους και 100 κιλά, σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες! Ένας Κρητικός σεφ έφτιαξε τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα στην Κόκκινη Πλατεία!

Η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα φτιάχτηκε στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα και μάλιστα από Κρητικό σεφ!
Η ιδέα για τη σαλάτα που φτάνει για χορτάσει ...μία ολόκληρη πόλη ανήκει στον Κρητικό σεφ  Πέτρο Λαμπρινίδη
Η σαλάτα ζύγιζε συνολικά 20 τόνους και 100 κιλά, σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες.
Το δημιούργημα του κ. Λαμπρινίδη τίμησαν πολλοί Ρώσοι, με πολλούς από αυτούς να γνωρίζουν τι εστί χωριάτικη καθώς την είχαν γευτεί σε διακοπές στην Ελλάδα!
Φυσικά η σαλάτα "έκλεψε" τις εντυπώσεις και χρήστες των social media πόσταραν συνεχώς  φωτογραφίες της.
Χορηγός ήταν το τουριστικό γραφείο Μουζενίδης με συνδιοργανωτή την  αλυσίδα ξενοδοχείων Aldemar.
Πάνω από 1.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας και παρασκεύασαν την αγαπημένη πολλών Ρώσων -και όχι μόνο- ελληνική σαλάτα, προς τέρψιν των ...ουρανίσκων όλων όσοι έδωσαν το "παρών".
"Στόχος ήταν να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel, που είχε και την πρωτοβουλία για την όλη δράση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Πόλης της Μόσχας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το θέαμα, αλλά και να πάρουν μία ...γεύση από τη σαλάτα.
Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα στον κόσμο (13 τόνοι 417 κιλά) κατείχε η Ιεράπετρα από τις 19 Ιουνίου 2010, ενώ η μεγαλύτερη σαλάτα λαχανικών, που καταγράφεται στα ρεκόρ Γκίνες, έχει φτιαχτεί στο Βουκουρέστι, τον Σεπτέμβριο του 2012 και ζύγιζε 19 τόνους και 50 κιλά.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου