11.9.16

Μετά από 21 χρόνια χάνω τη δουλειά μου, σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε !


1

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Η ...ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ !!!

Η Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος του Alpha, απηύθυνε ερώτηση  σχεδόν δακρύζοντας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ. Η δημοσιογράφος μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες και για το γεγονός πως μετά από τόσα χρόνια θα μείνει στον δρόμο. Είπε χαρακτηριστικά : « Μέτα από 21 χρόνια χάνω τη δουλειά μου, σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;» και συνέχισε η δημοσιογράφος λέγοντας του ότι «τον Ιανουάριο του 2015 λέγατε ότι θα υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία, άλλαξε κάτι στα πιστεύω σας;». Όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να απαντάει στην ερώτηση, η Τσικρίκα τον διέκοψε και ο πρωθυπουργός με έντονο ύφος της είπε να τον αφήσει να ολοκληρώσει. Ενώ η Όλγα Γεροβασίλη διέκοψε την δημοσιογράφο λέγοντας πως δεν κάνουν διάλογο.
Ο πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδοτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Το δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάλειπτο τρόπο που δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.
Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δοθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους πάροχους. Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κα Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε.»
Η Ευαγγελία Τσικρίκα απάντησε σε αυτό  πως δεν γίνεται να λέει κάτι τέτοιο για έναν σταθμό που έδωσε 61 εκατομμύρια.

3

Δημοσιογράφος του Star: Εμάς μας κλείνετε εσείς όχι η κρίση
4«Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική σας φόρτιση. Αλλά κατανοώ ότι οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Αλλά αφορά και τους ανέργους μιας καταστροφικής πενταετίας στη χώρα. Θέλω να επαναλάβω και προσπαθήστε να το καταλάβετε: αυτό που σας κλείνει, αν σας κλείσει, είναι πως οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να αγοράσουν άδειες. Αυτό σας κλείνει. Όσοι θέλησαν, μπήκαν στο διαγωνισμό, έδωσαν μεγάλες προσφορές, πήραν άδειες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει; Ο ΣΚΑΙ έλεγε πως οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα. Δεν είναι σημαντικότερο το δικό σας πρόβλημα από εκεί των εργαζομένων του Αλτερ ή των εργαζομένων την Ελευθεροτυπία ή σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να με πιστέψετε, από τη δική μας πλευρά μόνος γνώμονας είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων. Δεν μπορούν τα συμφέροντα των εργοδοτών να ταυτίζονται με των εργαζομένων. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε, ήταν δέσμευσή μας.»
Παράλληλα ο κύριος Τσίπρας σε απάντηση του σε ερώτηση του Mega αναφορικά με το τίμημα είπε τα εξής:
«Δεν είναι ποσοτικό μόνο. Δεν ισχυρίζομαι ότι τελειώσαμε εδώ, με την ανάγκη διαμόρφωσης τοπίου με κανόνες. Δικαιολογήστε μας γιατί τον διαγωνισμό τον κάναμε με δυσκολίες. Θέλουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας πηγαίνοντας κόντρα στο σύστημα. Ξέρετε τι κόστος έχουμε; Αυτοί που δεν πήραν άδεια, εναντίον μας. Αυτοί που πήραν και πρέπει να πληρώσουν εναντίον μας. Έρχεται ο Μητσοτάκης και λέει στον Μαρινάκη «πάρτα αγόρι μου» τσάμπα, όταν βγω θα στα δώσω πίσω. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση πίστευα ότι θα έχω σύμμαχο τη ΝΔ και τον Μητσοτάκης. Ο Μεϊμαράκης είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρχει ΕΣΡ. Ο Μητσοτάκης το πρώτο που έκανε ήταν να το μπλοκάρει. Εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να υπαραπιστούμε το δημόσιο και όχι τους φίλους μας. Θέλουμε αντικειμενική ενημέρωσης όχι να μας λιβανίζουν. Υπάρχει πρόβλημα πλουραλισμού, τώρα με τα πολλά κανάλια! Πρέπει να υπάρξει ΕΣΡ και απευθύνω έκκληση στη ΝΔ να σταματήσει να λέει ότι θα δώσει πίσω τα λεφτά και δεν θα αναγνωρίσει τον διαγωνισμό».
Για τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες κι αν υπάρχει plan B ο κύριος Τσίπρας απάντησε:
«Όλο το προηγούμενο διάστημα κάποιοι έλεγαν ότι η διαδικασία δεν θα γίνει, σαν τη λογική της παρένθεσης, ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα ρίξουν την απόφαση και τώρα ότι το ΣτΕ θα βγει και θα πει άκυρος ο διαγωνισμός. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Θα υπάρξουν οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, θα έρθουν τα πρώτα χρήματα αλλά εγώ πιστεύω ότι το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε με τις άδειες για τους περιφερειακούς σταθμούς. Οι υπερθεματιστές διαχειρίζονται δημόσιες συχνότητες, δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου