30.9.16

Από 3/10 οι αιτήσεις για κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τον αιτούντα την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - Α. Παπανδρέου 37 - Μαρούσι, προς την Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ  76 Α΄).
Στην αίτηση επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά, που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις και συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή.
Οι αιτήσεις εξετάζονται από την ανωτέρω Επιτροπή σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αρ. 161107/Ζ1 13-10-2015 (ΦΕΚ Β΄ 2255) Υ.Α. Στους αιτούντες  μπορεί να χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε Τμήμα αντίστοιχο του Τμήματος προέλευσης, εφόσον διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι ιδιαίτερα σοβαροί και εξαιρετικοί λόγοι που επιβάλλουν την μετεγγραφή του αιτούντος.
ΥΠΠΕΘ
Αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, μόνο αν ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μεταγενέστερα. Τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής. Για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής, θα ακολουθήσει ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου