27.9.16

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η 4Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ ! Αναβολή διαγωνισμού για το Βάρδα - Κυλλήνη

Ανεβλήθη την τελευταία στιγμή η προγραμματισμένη για σήμερα 4η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, που αφορά το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9 χλμ. και κόστους 70,71 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της ....μη έγκαιρης συγκρότησης της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθεί η ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, που θα «ξεκλειδώσει» πρακτικά τον μισό αυτοκινητόδρομο, απομένοντας συνολικά οι υπόλοιπες τέσσερις εργολαβίες.

Προκήρυξη
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει στο αμέσως επόμενο διάστημα την προκήρυξη της 5ης εργολαβίας, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η προκήρυξη της 6ης εργολαβίας, ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας.
Στις πρώτες τρεις εργολαβίες επικράτησε η ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα, με έκπτωση που κυμάνθηκε πάνω από 50%, ενώ σημαντικό σημείο αποτελεί και η χάραξη στην Κάτω Αχαγιά, όπου οι φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει εναλλακτική «νότια» χάραξη. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε και επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη σχετικά με το θέμα της χάραξης.
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής αναφέρεται στη δέσμευση του υπουργείου να εξεταστεί το αίτημα με παράλληλη παράδοση προμελέτης για το τμήμα αυτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Στην ερώτησή του ο κος Κατσανιώτης ζητούσε να μάθει αν έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη νότια χάραξη και αν κατατεθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα με την αλλαγή της χάραξης.

Xάραξη
Ωστόσο πηγές προσκείμενες στο έργο αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η χάραξη, καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των τμημάτων κατά 4-5 χρόνια ενώ θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές (εφόσον προκύψουν) και βέβαια νέες μελέτες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου