14.9.16

ΛΑΚΩΝΙΑ - Συνελήφθη 46χρονος για πορνογραφία ανηλίκων


Συνελήφθη 46χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 46χρονου, για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ενημερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές της Κύπρου ότι ημεδαπός, κάτοικος περιοχής της Πελοποννήσου, κατέχει, διανέμει και παράγει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, χθες (13-09-2016), με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις παραπάνω πράξεις, καθώς βρέθηκε οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και παραπέμφθηκε στον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σπάρτης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου