7.9.16

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ! Αυτό είναι το έγγραφο - βόμβα με το οποίο ζητείται η προφυλάκιση του Βαγγ. Μαρινάκη


Αυτό είναι το έγγραφο - βόμβα με το οποίο ζητείται η προφυλάκιση του Βαγγ. Μαρινάκη

Στη δημοσιότητα έρχεται το εισαγγελικό πόρισμα - βόμβα του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου, με το οποίο μεταξύ άλλων ζητεί την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα και την προφυλάκισή του. Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητά την παραπομπή του κ. Μαρινάκη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο που έχει απασχολήσει για καιρό τις δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προτείνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα.
Η κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στις φυλακές, επιβάλλεται, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, γιατί η εν λόγω συμπεριφορά του επιχειρηματία μαρτυρεί «σαφή περιφρόνηση της εννόμου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων».
Επιπλέον, ο εισαγγελέας σημειώνει ότι ο κ. Μαρινάκης παραβιάζει συστηματικά τον περιοριστικό όρο που του έχει τεθεί από τον ανακριτή για απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
Ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά επίσης να δικαστούν δεκάδες κατηγορούμενοι κατά περίσταση για βαρύτατες πράξεις ανάμεσά τους ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, εκρήξεις και άλλα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.
Για την οριστική παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων άλλά και για το θέμα της κράτησής του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.
Τα υπόλοιπα πρόσωπα που σύμφωνα με την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη είναι τα εξής:

1. Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)

2. Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)

3. Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)

4. Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)

5. Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)

6. Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)

7. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

8. Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

9. Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

10. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

11. Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

12. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)

13. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)

14. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)

15. Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)

16. Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)

17. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)

18. Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League)

19. Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League)

20. Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

21. Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

22. Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

23. Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

24. Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας)

25. Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

26. Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

27. Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)

28. Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)

Τα παραπάνω πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία και για τον κ. Μαρινάκη ηθική αυτουργία σε υπόθεση έκρηξης σε φούρνο διαιτητή.

Στους περισσότερους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ οι κ. Μαρινάκης, Σαρρής και Κουρίδης κατέβαλαν εγγύηση για να μην προφυλακιστούν.

Με μήνυση κατά του Δασκαλόπουλου απαντάει ο Μαρινάκης

Την προθεσή του να υποβάλλει μήνυση κατά του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί τον Εισαγγελέα Εφετών ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητας μου στην πρόοδο της ομάδας.

Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου.

Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου να αντικατασταθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι με την προσωρινή μου κράτηση, γιατί δήθεν παραβιάζω τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση του αρμόδιου ανακριτή που επέβαλε τον όρο και του ίδιου του κ. Δασκαλόπουλου, όταν το Μάρτιο του 2016 υπέβαλε πρόταση για την ευνοϊκή για εμένα τροποποίηση των όρων, αποδεικνύει ότι όλα αυτά έχουν μεθοδευτεί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου και γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επομένους μήνες. Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές.

Άμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του Εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου.”

Διαβάστε εδώ τα δικαστικά έγγραφα-ντοκουμέντο http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/dokoumedo-auto-einai-to-eisaggeliko-eggrafo-bomba-gia-tin-egklimatiki-organwsi/3199044

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου