24.9.16

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θα μείνουν ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι, Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι .

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν πλέον ένα σταθερό θεσμό στην Ελλάδα, η οποία συμμετέχει στον εορτασμό τους από το 1996, εξελίσσοντας και εμπλουτίζοντας κάθε χρονιά τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιεί στο πλαίσιό τους και προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο να μάθει και να ευαισθητοποιηθεί για την προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν ως κεντρική θεματική το «Βία και Ανεκτικότητα» ενώ, για πρώτη φορά φέτος, τρεις κεντρικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Μουσείων, Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας- υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Μουσείων (Τμήμα Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών) διοργανώνουν μια σπονδυλωτή εκδήλωση με τίτλο «ΔΙΩΓΜΟΙ: ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Η εν λόγω εκδήλωση θα συστήσει ένα νέο, πολυεπίπεδο τύπο συνέργειας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας και του Πειραιά που στοχεύει στο άνοιγμα των μνημείων και των μουσείων της πόλης στο ευρύ κοινό και στη συνομιλία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη ζωή.
Στο πλαίσιο των εορτασμών λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου